26/1/17

ςητφόΚ

Ο Κούλης αναγνωρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση πηγαίνουν με τον ελληνικό τρόπο: βλέποντας και χάνοντας.

❒  Μας ζητάνε τώρα ανάποδο κόφτη. Με νόμο κόβουμε μισθούς συντάξεις από 2018 και θα ισχύσει αν δεν πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος σωτηρίας των τραπεζιτών. Δηλαδή ο κόφτης είναι δίκοπο μαχαίρι.

Γιατί να μην κάνουμε ανάποδο επίδομα; Δηλαδή νομοθετούμε τώρα ότι θα δώσουμε το 2018 επίδομα σε συντάξεις και μισθούς, εκτός αν δεν πιάσουμε υπερ-πλεόνασμα.

❒  Και προσοχή-προσοχή. Με χρήση καρτών, εντάξει, χτίζεται το αφορολόγητο. Άμα γι' αυτό όμως μας έρθει ΕΝΦΙΑ; Ευτυχώς που ακόμα δεν οικοδομήσαμε τον σοσιαλισμό.

Καταδικάζουμε τη φοροδιαφυγή απ' όπου κι αν προέρχε-χα-χα-χα. Α' στο καλό, ποτέ δε θα καταφέρω να το πω.
❒  Ευτυχώς που υπάρχει ο Κούλης, ενδεχομένως και ο Πρέκας, αλλιώς δεν θα είχε μείνει καμία σοβαρή γυναίκα στην Ελλάδα.

Το μπλόκο αγροτών της Τραπεζούντας έκλεισε εθνική οδό μισοτελειωμένη που ακόμα δεν δόθηκε στην κυκλοφορία. Οι αγρότες της Σαμψούντας, πολύ σοφά, για το στήσιμο των επόμενων μπλόκων, μελετούν τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας στις αγορές.

❒  Για τον νέο πρόεδρο του €υρωκοινοβουλίου ο Μεγαλέξανδρος και ο Φίλιππος είναι πρόγονοι των Σκοπιανών και ο Βουκεφάλας ήταν Ζάσταβα.


❒  Εμμένουμε στα εθνικά θέματα. Πίτσες Βιλγαρίας

❒  Τραμπ: “Να μην έρθει ο Νιέτο στην Ουάσινγκτον, αν δεν πληρώσει (και) το Μεξικό για το τείχος”. Το Μεξικό γιατί όμως να θέλει το τείχος; Για να μην του έρχονται οι Αμερικάνοι επενδυτές που χτίζουν εργοστάσια ή οι χιλιάδες τουρίστες; Ή για να μην του φεύγουν οι φτωχοί Μεξικάνοι και πηγαίνουν στις ΗΠΑ;

Το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο Τραμπ το θέλει για να μην του κουβαληθούν άλλοι Μεξικάνοι ή για να μη φύγουν και χάσει αυτούς που έχει η χώρα του;

❒  Υπομονή συστήνει στους απλήρωτους εργαζόμενους που απασχολεί ο Ψυχάρης. "Λίγες βδομάδες ακόμα και θα το συνηθίσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: