27/1/17

Μπλόκο ΔΝΤ

Το ΔΝΤ,  ο Σόιμπλε και η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει από τώρα προκαταβολικά μέτρα λιτότητας για το 1974.

❒  Η λιτότητα μοιάζει με ανδρικό μόριο ή διάδρομο τρεξίματος: ποτέ δεν φτάνει.

Επιθετικός καπιταλισμός καζίνο, νεοφιλελευθερισμός, λιστότητα φοροδιαφυγής, λιτότητα φοροπληρωμής.

❒  Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος της ΝΔ. Η ΝΔ και το ΜΕΓΚΑ ζούσαν χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους. Πιο πολλά ξόδευαν από όσα έβγαζαν. Ο κόσμος που πληρώνει τα δάνειά τους ζει πολύ κάτω από τις δυνατότητές του. Πληρώνει γι' άλλους πολύ περισσότερα απ' όσα βγάζει, δηλαδή δεν ξοδεύει για τον εαυτό του τίποτα.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδος και δανειστών στις Βρυξέλλες βρέθηκε και Έλληνας χαμηλοσυνταξιούχος που σύρθηκε σιδηροδέσμιος επειδή βρέθηκε από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή της Τράπεζα της Ελλάδος να διατηρεί –και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια- λογαριασμό ταμιευτηρίου ύψους 750 €, κάτι που θεωρήθηκε πρωτοφανές και ανεβάζει τις απαιτήσεις των δανειστών για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Θυμίζουμε η πρόταση είναι ΦΠΑ 32% για σουβλατζίδικα, ζυθεστιατόρια, οινομαγειρεία και κοτέτσια.

❒  Ο Κούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι δανειστές προτείνουν χειρότερο μνημόνιο. Και γιατί δεν κατηγορεί τους δανειστές;

Αισιοδοξούμε. Aν δεν δέχεται ο Τσακαλώτος, ο Σόιμπλε θα φωνάξει Κούλη, Βενιζέλο και Σταυροθοδωράκι να υπογράψουν ό,τι πει. 

❒  Βρυξέλλες: «Βρήκαμε λύση με την Ελλάδα, αλλά αυτοί είναι κομμουνισταί». Ο Σόιμπλε σήμερα συμβιβάζεται με νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό Βορίδη, άντε στη χειρότερη περίπτωση με Μιχαλολιάκο.

Η διαπραγμάτευση πέτυχε. Η αξιολόγηση πέθανε. Να δούμε τώρα τι θα κάνουμε κι αυτή τη λύση. Όταν τρέφουμε φρούδες ελπίδες για τις διαπραγματεύσεις είμαστε διαπραγματεβάμονες;

❒  Προτείνουμε να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις και να συνεχιστούν μετά τις εκλογές στην Ολλανδία. Μετά να διακοπούν για μετά τις εκλογές στη Γερμανία. Μετά βλέπουμε. Και όλα αυτά μέχρι να έρθουν οι εκλογές στην Ελλάδα μπας και βγει ο Κούλης.

❒  Υπογράψτε, είναι μεταδοτικό. Μακάρι να πετύχουμε συμφωνία, αλλά μη μας πετύχει αυτή.

Εντάξει, ας είμαστε ρεαλισταί, είναι καλό να πετύχουμε μια συμφωνία, μα ακόμα καλύτερα να μην την πετύχουμε.

❒  Εντάξει, ρε παιδιά, την Ελλάδα είπαμε ν’ αλλάξουμε, όχι τον Σόιμπλε. Στο τέλος ξαφρίζουν το γαμπρό. Θα σφίξουμε κι άλλο το ευρωζωνάρι. Του ευρού σου το ζωνάρι όλο μου κρεμάει βάρη.

Αν αντί για φορολόγηση πλουσίων συνεχιστεί το ίδιο έργο και περάσουμε σε νέα μέτρα κατά των φτωχών, σύντομα θα μας μεταφέρουν στην τελευταία κατοικία μας με μετροφόρες. (Μπου-χα-χα)

❒  Δεν θέλουμε ν' αλλάξουμε νόμισμα. Ας μείνουμε στη δραχμή.

Πατριωτική η στάση του Κούλη. Την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας του διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με τους δανειστές, αυτός τους λέει ότι είναι άχρηστη.

❒  Ο ανάποδος κόφτης είναι χειρότερος από τον κανονικό. Αν δεν τον δεχτούμε όμως μας ετοιμάζουν να προτείνουν κάτι πολύ χειρότερο.

Τους Σκοπιανούς δεν τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδονία κι ας μη ζήτησαν επισήμως ακόμα τίποτα. Τους δανειστές όμως γιατί τους αναγνωρίζουμε που μας ζητάνε όλη την περιουσία της χώρας, την Άρτα και τα Γιάννενα;

❒  Ο Ολάντ είπε ότι Θεσμόικα και Ελλάδα βρίσκονται κοντά σε λύση. Αρκεί βέβαια να βρουν το πρόβλημα.

Πάντως έχουμε εποικοδομητική κριτική και δημιουργική αντιπολίτευση: “Να κάνουμε ό,τι πουν οι -λεγόμενοι- δανειστές”.

❒  Πότε είναι χειρότερα τα πράγματα, άραγε; Όταν ο δανειστής θέλει τα λεφτά του πίσω ή όταν δεν τον ενδιαφέρει αυτό;

Η διαπραγμάτευση επιτέλους απλουστεύθηκε. Γίνεται με δυο αιτήματα των θεσμών: Μη φορολογείτε πλούσιους, το μεν, κάτω ο Τσίπρας, το δεν.

❒  Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να διαλύσει το ευρώ, γράφει αναλυτής στις ΗΠΑ. Πού να σου πω για τον ιό της γρίπης.

Ο Τσίπρας απειλεί: Αν φύγουμε από την ευρωζώνη θα πάρουμε και το όνομα της Ευρώπης που είναι ελληνικό.

❒  Ο Άδωνης καταγγέλλει ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται κομμουνιστές που πρέπει να φύγουν. Το ΚΚΕ δεν διαμαρτυρήθηκε. Δε μας φαίνεται παράξενο, ήμαστε προετοιμασμένοι που ο τύπος έγινε πλούσιος και βουλευτής πουλώντας βιβλία σε αγράμματους.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
“Ισοδύναμε έρωτά μου / δυνατό πλεόνασμά μου”.
“Γέρουντά μου αγιάτρευτε / Ολλανδέ μου μεγάλε”.


Η ΝΔ καταγγέλλει φοροκαταιγίδα, γιατρέ μου.

❒  Ο Κούλης έκανε τη ΝΔ πάλι αντιμνημονιακή. Δεν θα δεχτεί την αξιολόγηση γιατί δεν θα γίνει.

Τραπεζοκαθίσματα είναι οι κυβερνητικές θέσεις των υπαλλήλων τραπεζών που κυβερνούν τον κόσμο.

❒  Ζούμε σε περίοδο συνόδων κορυφής πλανητών. Χωρών που περιστρέφονται γύρω από τη Γερμανία και τις διαθέσεις των κεφαλαιοκρατών της.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπορώ να δώσω έξι.
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Θέλω οκτώ.
ΕΛΛΑΔΑ: Να μοιράσουμε τη διαφορά;
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Ναι, θέλω εννιά.


❒  Τελευταία υποχώρηση δανειστών: «Δε θέλουμε πολλά λεφτά, τα θέλουμε όλα και όχι μόνο τα λεφτά».

Οι διαπραγματεύσεις κουράζουν πολύ τον Κούλη: “Υπογράψτε επιτέλους να σας βρίσουμε και να πάμε για απόκριες”.


❒  Καιρός: Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο συμφώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: