22/1/17

ΤοΠολιτικωνύμια

1900. Από τη δημιουργία του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου
Τι να πω; Εξάρχεια κάνανε την Ουάσινγκτον. Μην πω Χαριλάου Τρικούπη.

❒  Η πολιτική στην Ελλάδα έχει κώδικα με πολλά τοπωνύμια ή καλύτερα, πολιτικωνύμια. Τα πολιτικά στίγματα στη χώρα μας δίνονται κυρίως με λεωφόρους. Όταν λέμε “από την Πειραιώς” εννοούμε τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, παλιότερα “Συγγρού” και ακόμα πιο παλιά “οδός Ρηγίλλης”. Η οδός Σεβαστουπόλεως λάμπει, έστω περιστασιακά, ως Ποτάμι. Το ίδιο και η Αγίου Κωνσταντίνου με την μακαρίτισσα ΔΗΜΑΡ. Στην πολιτική μπαίνει και μια πλατεία η Κουμουνδούρου για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια ολόκληρη γειτονιά ο Περισσός για το ΚΚΕ. Όταν λέμε “στην οδό Νίκης” αναφερόμαστε στο υπουργείο Οικονομικών.

Αν θέλουμε να δείξουμε σε κάποιον πώς κινείται η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μπορούμε να του πούμε: “Όπως έρχεσαι από πλατεία Κουμουνδούρου για βελτιωτικές αλλαγές, ανέβα τη Χαριλάου Τρικούπη για παλιές δόξες, γύρνα Αγίου Κωνσταντίνου για παλιές αμαρτίες, πάρε την Πειραιώς για να μείνεις στην Ευρώπη του Σόιμπλε και για ποικιλία κόψε Σεβαστουπόλεως για αφόδευση και τράβα Περισσό για την τελική επανάσταση και τη δευτέρα παρουσία του κομμουνισμού στη γη”.

❒  Οι Έλληνες ήταν πάντα ποιητές, ακόμα και στην πολιτική. Πχ: “Εξάρχεια θα κάνουνε τις εθνικές οδούς οι αγρότες”.

Επί του θέματοςΤρακτερωτά βλέπω τα κοτλέ και κάποια ταβάνια στη φορολόγηση. Δεν τη γλύτωναν μόνο οι πλούσιοι και οι επιτήδειοι, αλλά και οι αγρότε(ρ)ς. Το ίδιο φυσικά οι τζαμπατζήδες εκδότες και γενικότερα ιδιοκτήτες ΜΜΕ που γίναν agrocolaούζοι τους. Τελικά όσοι θεωρούν ξύπνια την τσέπη τους είναι φοροβοβικοί. 
  • ΥπερχρεωΜΜΕνα στοπ. Η ενωΜΜΕνη αγροτιά κατέλαβε όλα τα υπερχρεωμένα τα τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες όπως  ΤΑ ΜΕΑ, ΤΟ ΒλΗΜΑ, ΠΕΘΝΟΣ, Πρώτο Ψέμα, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΥΠΟΣ. 
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι ο Τσίπρας θα βάλει επίτροπο και στον Ριζοσπάστη και θα ονομαστεί η εφημερίδα ΣΥΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.
❒  Κι από πίσω ένα Σύνταγμα τρακτέρ. Τα συστημικά ΜΜΕ έγιναν τρακτορεία ειδήσεων. Βλέπουν τους αγρότες όχι πια ως κοπρόσκυλα και φοροκλέφτες του φραπέ των δύο ωρών με τις επιδοτήσεις στην τσέπη και όλα τα κιλά όλα τα λεφτά. Το ίδιο και ο μυστικός τράκτορας 007% ΦΠΑ που κουβαλά τα προϊόντα τους, κάποια για τη χωματερή.

Προτείνουμε
Οι απαντήσεις στα χτυπήματα των χρυσαβγάδων καλύτερα να γίνονται την ίδια στιγμή που αυτοί εισβάλλουν και όχι με συγκέντρωση την άλλη μέρα. Αν μάθεις ότι σε απατά (πάλι) η γυναίκα σου πρέπει εκείνη τη στιγμή να τρέξεις να την πιάσεις επ' αυτοφώρω με τον γκόμενο που αφού τον ευχαριστήσεις θα τον αναγκάσεις να σ' ενημερώσει για οικονομική ασφαλιστική εισφορά. Όχι την άλλη μέρα να παραπονιέσαι σε φίλους ότι πληρώνεις τα κέρατά σου και να σου έρθει και ο λογαριασμός από πάνω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ
Μπορεί να μην έχουμε δουλειά, ξέρουμε όμως πώς θα καταβάλλουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μας αν έχουμε μάλιστα δύο εργοδότες και μας πληρώνουν κι όλας, έστω με μπλοκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: