19/1/17

Ρίξε μου, Τόμσεν, τα χαρτιά

Επιτέλους κι ένα μήνυμα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε: ο Τόμσεν πρόβλεψε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει σε επίπεδα ανεργίας που είχε πριν την κρίση σε 21 χρόνια. Άρα ίσως και σε λιγότερο από 5 χρόνια.

❒  Από Μαξίμου συμβούλεψαν τον Τόμσεν ότι με τέτοιες προβλέψεις όπως και όλες οι προηγούμενες του πρέπει ν' ανοίξει blog. Προσθέτουμε ότι μπορεί να διαπρέψει όχι απλώς ως ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσκοπήσεων, αλλά και ως αστρολόγος ή και καφετζού-χαρτορίχτρα. (Νούλης)

Ο Τόμσεν προβλέπει ότι φέτος θα χάσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και θα παντρευτεί η Ζέτα Μακρυπούλια. Βουλωμένο γράμμα διαβάζει. Ποιος του το πάει το γράμμα δεν ξέρουμε.

❒  Η ΝΔ τα κονόμησε. Όχι, δεν κατάφερε να πάρει κι άλλο δανεικό κι αγύριστο, τουλάχιστον όχι από τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια. Απέσπασε, απέσυρε, αποταμίευσε από το Σταυροθοδωράκι το όλον της Δράσης. Μιλάμε για πετυχεσά. Τι να πούμε εμείς; Μην καβαλάς καλάμι πεσμένο στο ποτάμι που θα σε πάρει.

Ο λόγος Φώφης ο κολοβός δεν καλύπτει την περίπτωση που οι διευρύνσεις της με τα πρώην κυβερνώντα πολιτικά ζόμπι μπορεί να εκπροσωπούν μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές σύσσωμη την εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά.

❒  Η μόνη αμυντική κίνηση του Ψυχ(ι)άρη που πιάνει τόπο είναι η επιλογή Μουλόπουλου, αν φυσικά είναι δική του επιλογή και όχι των τραπεζιτών. Η αμφιβολία μας προκύπτει επειδή μας θυμίζει τον τερματοφύλακα που δέχεται γκολ, αρκεί η μπάλα να πηγαίνει προς την εστία. Ε, μια φορά δε θα καταφέρει να την αποφύγει, θα χτυπήσει πάνω του η μπάλα και θα έχουμε θριαμβευτική απόκρουση.

Ρε πού φτάσαμε. Ακόμα και η φοροαπαλλαγή συστημικών πρασινογάλαζων ΜΜΕ, που έπλεναν βρώμικες αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές  με μπλε και πράσινους κόκκους, γινόταν με ανασφαλή δάνεια. Οι τράπεζες ήταν οι πουτάνες του συστήματος. Άλλος τις γαμούσε και ο γνωστός μαλάκας λαός τις πλήρωνε.  Φτάσαμε στα όρια της τραπεζοκαπηλίας.


❒  Συγκρατημένη απαισιοΝΔοξία. Ο Κούλης είναι από τώρα πρωθυπουργός. Κατάφερε να ασκεί όλος ο κόσμος σ' αυτόν αντιπολίτευση και όχι στην κυβέρνηση.  Δεν χρειάζεται να νικήσει σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής συμπολίτευσης.

Οι αγρότες έχουν πλάκα. Ζητούν να μη φορολογείται και να μην πληρώνει ασφαλιστική εισφορά κανείς όταν πραγματικά ωφελημένοι από αυτό το υπεραιωνόβιο καθεστώς βγαίνουν μόνο οι πλούσιοι αγρότες που μερικοί τυγχάνουν κι αγροτοπατέρες. Όταν κατά τις συμφωνίες που υπέγραψαν Σαμαράς-Βενιζέλος καταργηθούν οι αγροτικές συντάξεις κανένας μεγαλοκτηματίας δεν θα κλάψει.

❒  Οι πρώτες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία υπό ελληνικό πνεύμα ποίησης λένε, “Λεπέν, φύγε, μακριά”, αφού στις τρεις πρώτες θέσεις προτίμησης των κατοίκων της Γαλλίας προηγούνται κατά σειράν Λεπέν, Φιγιόν, Μακρόν. 

Θυμίζουμε, τα blog δεν προσφέρουν ενημέρωση, αφού οι γράφοντες βρίσκονται εκτός χώρου παραγωγής ειδήσεων. Ούτε καν άρθρα γνώμης δεν μπορούν να δομήσουν με εγκυρότητα. Τα blog είναι αυτό που ήταν από τότε που τα πρόσφεραν οι διαδικτυακές πολυεθνικές, αμερικάνικες δηλαδή, εταιρείες: προσωπικά ημερολόγια. Εμείς δεν καβαλάμε κανένα καλάμι και περνάμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: