16/1/17

Τραμπ άλλα κόλπα

Ναι, ναι, ο Τραμπ δήλωσε κατά της γερμανικής Ευρώπης. Δεν ορκίστηκε όμως. Από Παρασκευή τα λέμε πάλι. Τότε έρχεται επισήμως ως πρόεδρος στη Γη ο Τραμπ απορώ CIA με αγάπη.

❒  Στην Ελλάδα έρχονται οι Ρώσοι επενδυταί καμπόσοι. Για να μην ξεχνάμε τη μόνιμη σωτήρια κατάληξη περί επενδυτών.

Κρύβε λόγια, μη βιάζεσαι να προβλέψεις το μέλλον της υφηλίου. Ο Τραμπ θα ενώσει τους πάντες, όπως ο Μπους Τζούνιορ ο βλάκας, διότι θα τους εξυπηρετεί όλους, δηλαδή θ' αφήνει όλους παραπονεμένους. 


❒  Τώρα στο θέμα των ημερών.
Κάθε φορά που κάποιος δημοσιοποιεί μια βλακεία κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι αξίζει ν' ασχολούνται μ' αυτήν, όχι, τουλάχιστον, με αυτούς που την πλάσαραν. Γράφτηκε πρόσφατα ότι οι δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς και αντί να γίνει στόχος χλευασμού, άρχισαν διαδικτυακοί φωστήρες να το εξετάζουν και να το διαδίδουν διεκδικώντας επισκέψεις, λες κι έχουν να βγάλουν λεφτά από αυτό. Τώρα που ξεφούσκωσε το “μέγα” θέμα, ας ξεκαθαρίσουμε κι εμείς. Γράφαμε παλιότερα ότι οι πλούσιοι είναι πιο ευτυχείς, πιο υγιείς και πιο όμορφοι από τους φτωχούς.

Με γνωστό ότι η κύρια βάση της Δεξιάς είναι τα χαμηλά στρώματα, εύκολα βγαίνει το ασφαλές συμπέρασμα ότι οι δεξιοί είναι πιο άσχημοι από τους αριστερούς. Για ομορφιές δεν μιλάμε, γιατί το όλο ζήτημα δεν τις αξίζει.  Σημείωση: Ο νεοφιλελευθερισμός προτείνει: “Κάλλιο φτωχός και άρρωστος παρά πλούσιος και υγιής”.

❒  Και αφού βρισκόμαστε στο εισόδημα.
Οκτώ κροίσοι έχουν τον μισό παγκόσμιο πλούτο. Είναι οι πιο αποτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, αφού χρειάζονται κι άλλα. Εκτός αν θέλουν να γίνονται όλο και λιγότεροι, σαν τους αθάνατους με τον Χαϊλάντερ μέχρι να μείνει ένας και να πάρει το κύπελλο ότι δεν υπάρχει άλλος πλούσιος. Τότε όμως δεν θα μπορεί να συγκριθεί οπότε στ' αρχίδια μας.

Για να υπάρχει τέτοια ανισότητα στον πλούτο προφανώς κάποιοι κλέβουν απαλά ή ληστεύουν με βία. Όμως με τι κλέφτες-ληστές έχουμε να κάνουμε στη ζωή και στα παραμύθια μας; Ο Αλί Μπαμπά έκλεβε κλέφτες, ο Αρσέν Λουπέν έκλεβε πλούσιος και ζούσε σαν αριστοκράτης, ο Ρομπέν των Δασών λήστευε πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς, ο μιμητής του ο Τζέσε Τζέιμς έκλεβε από αυτόν που είχε και τα έδινε στους φτωχούς συγγενείς του που δεν είχαν, μετά τα έδιναν στον ίδιο και πάλι δεν είχαν και άντε από την αρχή. Οι δικοί μας κλέφτες, μια ζωή τα παίρναν απ' όπου έβρισκαν και τα δίνανε στο υπερκράτος που έχει ιδιώτες μετόχους. Σχετική ταινία: “Πάρε τα λεφτά και δώσ’ τα”. Από τραγούδι: “Πού πάει το χρήμα όταν φεύγει / γίνεται χρέος και πεθαίνει”, έλεγε το τραγούδι για την αγάπη που ως γνωστόν είναι χρήμα.

❒  Άρα ακολουθούμε το χρήμα.
Το χρήμα είναι τροφή, αφού τα λεφτά τα τρώμε ή μας τα τρώνε. Είναι και καύσιμα αφού τα χρήματα πολλές φορές γίνονται καπνός.

Οι γείτονες  και οι συγγενείς είναι άδικοι, γιατί λένε “Αυτός έφαγε τα λεφτά του στον Ιππόδρομο... στα χαρτιά... στο καζίνο... Τα έφαγε όμως, δεν του τα φάγανε. Μόνο σε δύο περιπτώσεις δεν έχουμε τον τροφικό έλεγχο στα λεφτά: “Θα στα φάνε οι γιατροί” και “του τα φάγαν οι γυναίκες”.

❒  Μόνος αντίπαλος των γιατρών και των φαγάνων γυναικών η κρίση. “Μου τα έφαγε η κρίση¨. Αυτό δεν είναι ακριβές γιατί η κρίση δεν τρώει μόνο τα λεφτά μας. Ξεκινά από την τσέπη, τρώει και το πορτοφόλι και το παντελόνι και εμάς ολόκληρους μια χαψιά μας κάνει.

Γι' αυτό η Ντόρα παραμένει στις επάλξεις: “Παντεσπάνι στο λαό”.

❒  Μη χανόμαστε από την επικαιρότης.
Ε, όχι και γάμος Φώφης-ΓΑΠ. Το όριο ανάμεσα στο αστείο και στο γελοίο είναι. (Ποιο είναι, πού είναι, πόσο είναι δεν αξίζει)

Τι θα γίνει με την ενότητα της κεντροαριστεράς; κατά τη γνώμη μας ένα είναι το ΠΑΣΟΚ.

❒  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Από Ανδρεϊκοί του '60, Παπανδρεϊκοί, ΠΑΣΟΚατζήδες, ΠΑΣΟΚτζήδες και στη Βόρεια Ελλάδα ΠΑΣΟΚτσήδες, φτάσαμε στο ΠΑΣΟΚοι. Αυτοί από το 1981 ανακάλυψαν το ουίσκι Σίβας Ρίγκαλ, το οποίο στην αρχή έπιναν με κόκα-κόλα. Το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να τους εξάγει από το σώμα του –ούτε καν να τους φορολογήσει- και πεθαίνει. Ελπίζουμε η αριστερά να έχει απαλλαγεί από τους συντρόφους «αγωνιστές» που από το 1989 ανακάλυψαν ότι εκτός από το Λάντα Νίβα υπάρχουν και γιαπωνέζικα και αμερικάνικα τζιπάκια, τζιπ, τζιπάρες και τα τζιπάρια μας τα μπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: