11/1/17

Αστρονομία πόλεων

Η αστυνομική φύλαξη είναι σαν τη σωτηρία της οικονομίας μας: σκέτη καταστροφή.

❒   Δεν θα μιλήσουμε για αστυνομικούς που δέχονται να πάνε (τρέχοντας) στην ασφάλεια “υψηλών” προσώπων που τους στέλνουν στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Θα μιλήσουμε για κάτι ακόμα πιο γελοίο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στόχος των φρικιών δεν είναι τα γραφεία του πεθαμένου ΠΑΣΟΚ, αλλά η κλούβα της αστυνομίας δίπλα σε στέκια τους.  Αργά ή γρήγορα θα έπεφτε κι ένας πυροβολισμός. Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να καταλάβουν τα λαγωνικά της Αστυνομίας ότι παρέχουν ακίνητους στόχους; Οι ίδιοι οι αστυνομικοί πρέπει ν' αρνούνται να κάνουν αυτή τη βλακεία.

❒  Όταν ορμάνε τα φρικιά στην κλούβα των ΜΑΤ της Χαριλάου Τρικούπη η διμοιρία εν χορώ, όλοι μαζί φωνάζουν δείχνοντας πίσω τους: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ”. Οι πιτσιρικάδες σχεδόν αγνοούν αυτό το όνομα. Αστυνομικούς βλέπουν, αστυνομικούς χτυπάνε.

Οι αστυνομικοί εκεί δεν αποτρέπουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως και μόνο η παρουσία τους προκαλεί.

❒  Η όλη φάση δηλαδή, μόνο φύλαξη γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι. Το αντίθετο. Η Φώφη πρέπει πρώτη και άμεσα να ζητήσει να μη στέκεται η κλούβα των ΜΑΤ μπροστά στα γραφεία του (ολίγη από) κόμματός της. Να φύγουν οι φύλακες μπας και ησυχάσει ο φυλασσόμενος.

Να βρίσκεται εκεί η κλούβα στο πλαίσιο κάποιου στρατηγικού προγράμματος αποκλείεται. Τους ζήτησαν να είναι εκεί και εστάλησαν. Και το ΠΑΣΟΚ όχι πως κινδυνεύει. Προφανώς θέλει τέτοια, προκλητική και ανόητη φύλαξη για να θυμούνται κάποιοι τα μεγαλεία τους και τις ανοησίες τους.   

❒  Ποια μεγαλεία; Στο απέναντι ακριβώς κτήριο το ΠΑΣΟΚ είχε νοικιασμένους ορόφους για γρταφεία της νεολαίας, κυρίως της σπουδάζουσας, αλλά οι ιδιοκτήτες τους πέταξαν έξω γιατί δεν πλήρωναν όχι ενοίκια, αλλά ούτε τα κοινόχρηστα. Είχαν φτάσει κάποτε να τους κλειδώσουν το ασανσέρ.

Ο Ρετσίνας, συγνώμη, ο Κουρτάκης θεωρεί ότι ο Καμμένος είναι φίλος Ρούπα-Μαζιώτη.  Πολιτικός ή οικογενειακός, δεν το διευκρινίζει. Σε αυτόν τον τύπο πούλησε το (ένα είναι) το κόμμα τον 902. Τα λεφτά του Μαρινάκη εκεί μπορούν να πάνε, εκεί πήγαν. Ο Ρετσίνας όμως, συγνώμη, ο Κουρτάκης μαζί με τον ακόλουθό του δημοσιογράφο, δεν τον ξέραμε πριν, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Το καταγγέλλουμε. Οι αστυνομικές αρχές δεν πρέπει να επικαλύπτουν το ρόλο των ψυχιατρικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: