1/1/17

Βήτα φορά Πρωτοχρονιά

Ο Άι Βασίλης μπήκε και φέτος με το αριστερό.

❒   Φέτος ο Άι Βασίλης ήρθε για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλά περάσαμε και την δεύτερη φορά Πρωτοχρονιά. Στο τραπέζι όλα τα μπουκάλια άδεια και η Βασίλω πίτα.


❒   Παίξαμε τριανταμία με φακές. Πάρ' τα όλα παίξαμε με τη ΔΟΥ "Πάρ' τα όλα". Εκείνη δεν έπαιζε μ' εμάς, αλλά με τα νεύρα μας, "Δώσ' τα όλα".

Πρόωρη σύνταξη ζήτησε ο ξυλουργός Ιωσήφ του Ιησού, το ίδιο και ο άλλος ξυλουργός, o Τζεπέτο, με χαμόγελο ως το πέτο, του Πινόκιο.


❒   Η χρονιά που πέρασε άφησε πιο φτωχό τον καλλιτεχνικό και ειδικά τον μουσικό κόσμο και άφησε πλουσιότερο μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού , αυτούς που κατέχουν το 99% του παγκόσμιου πλούτου.

Με πρωθυπουργό Κούλη το 2017 δεν θα λέμε πουλημένη διαιτησία, αλλά ιδιωτικοποιημένη διαιτησία. Το ίδιο είναι.

❒   Κυκλοφοριακό: «Χέσε μέσα Αριστοτέλη / Δεν πληρώσαμε τα τέλη». Μπορούμε και αύριο 2 του 2017.

Επάτιμος Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχει χρόνος”.

❒   Αφού ο χρόνος είναι χρήμα: “Πάει το παλιό το χρήμααααα / ας γιορτάσουμε παιδιάααααααα/"
(Καλά ντε, σταματάω)

Όσο έχουμε κακοκαιρία δεν έχουμε εκλογές. Διαλέξτε.

❒   Εκλογές το Πάσχα θα κάνουμε αν ο Τσίπρας δώσει και δώρο του Πάσχα.

Φέτος εκτός από τη Δευτέρα του Πάσχα έχουμε και Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς. Πέρσι μας έκατσε και Δευτέρα των Χριστουγέννων.

❒   Κούλης: Να περιορίσουμε τις κομματικές σπατάλες σε χρήμα και υποσχέσεις. Φέτος θα χρωστάμε μόνο σε όλους και σε κανέναν άλλο.

Αυτή τη διγλωσσία των θεσμών δεν την αντέχω. Ποιος είναι αυτός ο Σαντατακλός που λένε στη θέα του Άι Βασίλη; Αυτός θα φέρει την ανάπτυξη; Κι αν η Ελλάδα έχει ανάπτυξη πώς θα τη λεηλατήσουν για ένα κομμάτι ψωμί;

❒   Η ΝΔ δέχεται τους στίχους στα κάλαντα που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι αριστεροί: “Άγιος Βασίλης έρχεται και ΔΕΝ μας καταδέχεται”

Διακόπτουμε για έκτακτο: Ο Ιωσήφ καταζητείται για φοροδιαφυγή εντός της φάντης. Παίρνει την οικογένειά του και την κοπανάει για Αίγυπτο, τον φορολογικό παράδεισο καταθέσεων Εβραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: