25/12/16

Plan WC


Τους είπαμε τα κάλαντα μας δώσαν υποδόση. Ή υπόθετο;

Για την εικόνα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ως λαός είμαστε αμνήμονοι.

 Μόλις νύχτωσε ήρθε μια χορωιδία φίλων και μου είπαν: “Να τα πιούμε;” Μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα μου λέγανε τα τάλαντα. Μόνο για λεφτά μιλούσαμε. Αισθανθήκαμε πλούσιοι.

Άλλη μια λύση στην κρίση: το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. (Την επόμενη βδομάδα το λέμε πρωτοχρονιάτικο)

Συνελήφθησαν Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ να γράφουν σύνθημα σε τοίχο των Βρυξελλών κτηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα στα ελληνικά τους: “Όχι στιν Χελλάς των παντοπολίον”. (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ από το γκώλο φα το)

Οι δανεισταί ταλαντεύονται. Σκέπτονται (ναι, αλήθεια είναι) να μας επιβάλουν συγχώνευση Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων ισχυριζόμενοι ότι αυτές τις μέρες η κυβέρνηση κάνει παράλληλες παροχές, αφού οι πιτσιρικάδες -πάσης ηλικίας- δεν κόβουν αποδείξεις για τα κάλαντα.

Στα κάλαντα των Χριστουγέννων κάναμε σεφτέ μετά από δύο ώρες με δυο κουραμπιέδες, ένα κουμπί κι ενάμισι μελομακάρονο. Τι απόδειξη να κόψουμε;


Οι δανεισταί μια από δω, μια από κει, καλαντεύονται ν' απαγορεύσουν τα κάλαντα ως έθιμο και να το περάσουν στο ΦΠΑ ή ν' απαγορεύσουν άλλο, ισοδύναμο έθιμο, όπως το “Χριστός Ανέστη” και να το εκλαμβάνουν ως ομολογία κολλυβισμού  εισοδημάτων ή προ-σπορισμού ξηρών καρπών.

Για να μαζέψουμε κάτι και των Φώτων που θα έχουν ξοδευτεί και τα κέρματα του επιδόματος θα κάνουμε ένα ποτ-πουρί με τα κάλαντα όλων των εορτών και το Χριστός Ανέστη προκαταβολικά. 

Όπα! Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να πλουτίσεις.


Στη ΝΔ αφού μαζέψουν λεφτά και από τα κάλαντα των Φώτων θα έχουν λεφτά για να πληρώσουν άλλη μια δόση των δανείων για τον μακαρίτη Κήρυκα Χανίων.
 

Κοντά στις Απόκριες ο Κούλης θα λάβει εντολή σχηματισμού αντιπολίτευσης.

Άντε και καλό Πάσχα, αφού καλές γιορτές είναι αυτές που περιμένουμε. Όσες πέρασαν μας άφησαν (ή μας θύμισαν ότι είμαστε) χωρίς λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: