9/12/16

Συνταξική πάλη

Βιάζομαι να γίνω συνταξιούχος για να προσφέρω κι εγώ μια ώρα αρχύτερα στην περαιτέρω διάσωση των Γαλλογερμανικών τραπεζών.

❒  Αισθάνομαι ένας τίποτας. Δε με συμπονάει και δεν ασχολείται κανείς μ' εμένα επειδή η σύνταξή μου είναι είναι πάνω από χίλια ευρά.

Σε άλλες χώρες στυλοβάτης-ραχοκοκαλιά της οικονομία είναι οι μικρομεσαίοι, αλλού οι μετανάστες, οι ναυτικοί, οι αγελαδοτρόφοι και βάλε. Στη ραχοκοκαλιάρα ελληνική οικονομία στυλοβάτης είναι οι συνταξιούχοι και για την ακρίβεια (πιο σωστά “για τη φτήνεια” -από το φτύνει-) οι συντάξεις τους.

❒  Αποτελεί τιμή στην Ελλάδα να είσαι συνταξιούχος. Οι συνταξιούχοι είναι όχι μόνο οι καλύτεροι, αλλά σε πολλά μαγαζιά είναι και οι μοναδικοί πελάτες.

Όταν δίνεις λεφτά σε συνταξιούχο θα πάρει και το παιδί του, θα πάρει και το εγγόνι του, θα πάρει και ο ψιλικατζής, θα πάρει και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕς, θα πάρει και ο λαχειοπώλης... πάρε κόσμε!..

❒  Οι ευρωφιλελέδες πιστεύουν στην ανταποδοτική ασφάλιση χωρις αλληλεγγύη, στυλ Ιντεραμέρικαν. Δηλαδή σύνταξη θα παίρνουν μόνο όσοι δεν την χρειάζονται.

Η συνταξική πάλη μαίνεται στην Ελλάδα. ΝΔ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις σκούζουν το λογικό γι' αυτούς: “Αν στις γερμανικές εκλογές χάσει η Μέρκελ θα σας κόψουμε τις συντάξεις”.

❒  Εισήχθη επειγόντως στην εντατική επιτροπή της Βουλής πρόταση νόμου από τη ΝΔ για πρόωρη συνταξιοδότηση μέλους της οικογένειας Μητσοτάκη δέκα χρόνια πριν προσληφθεί.

Ήταν χάλια η κατάσταση όταν είχαμε σε κάθε σπίτι έναν άνεργο. Ο ΓΑΠ έλεγε ότι θα το διόρθωνε και θα είχαμε σε κάθε σπίτι έναν εργαζόμενο. Φτάσαμε σε κάθε όροφο ένας συνταξιούχος. Και μετά ήρθε ο Τσίπρας.

❒  Κουίζ: Ποια Ελληνίς πολιτικός πήρε πριν τα 50 της σύνταξη και από τραπεζική υπάλληλος έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Βαγγέλας: “Γιατί δεν μας αφήνει ήσυχους η Φώφη να πάει να χαρεί κι αυτή τη σύνταξή της;”

❒  Το ΔΝΤ είναι ομάδα φωστήρων; Ισχυρίζονται ότι η φορολόγηση επικερδών επιχειρήσεων είναι υφεσιακό μέτρο, ενώ η περικοπή συντάξεων είναι αναπτυξιακό. Πράγματι, οι επιχειρηματίες τα υψηλά κέρδη τους τα ρίχνουν στην αγορά, ενώ οι συνταξιούχοι ό,τι περισσεύει από την παχυλή τους σύνταξη το πάνε στην Ελβετία.

Συντάξε μου να σου πω, πετάχτηκε η Φώφη και πρότεινε: “Να δίδεται η σύνταξη στα 65, αλλά μόνο για 10 χρόνια. Δηλαδή αν καταφέρεις να επιβιώσεις με τέτοια σύνταξη κι έφτασες τα 75, πα να πει είσαι περδίκι και μπορείς να ξαναδουλέψεις να προσφέρεις στην κοινωνία και στο ασφαλιστικό σου ταμείο τα χρωστούμενα”.

❒  Η ανάρχα της γειτονιάς ζητά στράτευση στα 100 και σύνταξη στα 18. Η δεξιοπασόκα ζητά ακριβώς το αντίστροφο.

Ο Βαγγέλας έχει πάλι όρεξη: “Όχι άλλα ένσημα, δεν θα ενσηματωθούμε στο σύστημα. Τα ασφαλιστικά ταμεία υπονόμευσε ο ενΣημίτης”.

❒  Στην αίθουσα σύνταξης, αν άρθρο συντάξεις για σύνταξη Διώτη, συνταξ-ιδιώτη του ΙΚΑ, πρόωρα στα 60 εκ-συνταξιοδοτήθηκε και πήρε μασέλα με συνταξιοδοντικό. Όσο μειώνονταν τι συντάξεις τι πληντάξεις. Μόνο για πληρωμή φόρων φτάναν, +taxis, μην τάξεις, μη βρέξει και συντάξεις. Όλοι Μέση ’ντάξει και συ ’ντάξει, ΟΓΑ μήκος μιτσό, ήντα ξι, ήντα ψι, συν το ΚΤΕΛ, συν ταξί, έμεινε μόνο μια δεκάρα να χορεύει στο ταψί.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΔ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • Δεν προτείνουμε μείωση κυρίων συντάξεων, κυριών και δεσποινίδων, αλλά μείωση συνταξιούχων με δύο τρόπους: ή μειώνεται ο αριθμός τους ή η ζωή τους. Η επιλογή δική τους.
  • Για εξοικονόμηση ασφαλιστικών δαπανών κόβεται τελείως η σύνταξη όσων τους κάνει κούκου ή καταφέρνουν και το μπαίρνουν. Ο λόγος είναι ότι αυτοί ή αυτές μπορούν να έχουν και γκόμενα ή γκόμενο, παράνομη ή και νόμιμη σχέση αν έχουν καθαρίσει τον ή την σύζυγο, άρα έξοδα, άρα πρέπει να πιάσουν δουλειά ή να γίνουν προικοθήρες, συνεπώς σύνταξη δεν χρειάζονται ή δεν τους φτάνει. 
  • Για την πάταξη υπεράριθμων συνταξιούχων, λαθροσυνταξιούχων δηλαδή, ιδρύεται νέο αστυνομικό σώμα. Το Ασφαλιστικό Αθηνών και Προ-αστείων.
  • Να μειωθούν κι άλλο τα εφάπαξ. Από εφάρπαξ, να γίνουν εφάπα.
  • Για να σωθούν τ' ασφαλιστικά ταμεία όλοι σύνταξη από τα 65 μέχρι τα 85.
  • Όχι πρόωρη σύνταξη στα 70. Να πέσουν τώρα τα όρια συνταξιοδότησης. Σύνταξη για όλους στα 60 χρόνια εργασίας.
  • Ο μισθός θα λέγεται επίδομα εργασίας και η σύνταξη επίδομα τάφου.
  • Οι εργοδότες δεν θα έχουν αντίρρηση να αυξηθεί και η δική τους ασφαλιστική εισφορά που ούτως ή άλλως δεν την κατέβαλλαν. Παρακρατούσαν ακόμη και την εισφορά των εργαζομένων.
Κούλης: “Με τις προτάσεις μας παραδεχόμαστε ότι πιο χαμένοι βγαίνουν οι νέοι συνταξιούχοι, αλλά αυτό γίνεται ένεκα το χάσμα γενεών”.
 
-Μπαμπά, ποιος είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός των αγροτών;
-ΟΓΑϊδαρος.


Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, η σύνταξη είναι θείο δώρο. Γι' αυτό οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες θεούσες έδωσαν στον Ολάντ αναμνηστικό δώρο μια πρόωρη σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: