9/12/16

Παροχέσε μέσα, Κούλη

Οι παροχές ήταν βαθιά ανάσα για τους μη προνομιούχους και για τον Κούλη που βλέπει ανακουφισμένος ν' απομακρύνεται ο κίνδυνος για τον ίδιο και τη χώρα να εκλεγεί πρωθυπουργός.

❒   Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα στο Γιούρογκρουπ δεν ακουμπά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, γιατί είναι μετεκλογική.

-Μπαμπά, βοήθημα στις συντάξεις του θα πάρει και ο Επάτιμος Μητσοτ...;

-Σκάσε.

Δεν ξεχνάμε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται πάντα σε τεντωμένο καυλί. Δηλαδή καλή η διαπραγμάτευση, αλλά πονάει ο κώλος σου.

❒   Έχουμε παραλειπόμενα από τις διαπραγματεύσεις:

Το ΔΝΤ υπέβαλε μήνυση κατά των διαπραγματεύσεων για προσβολή προσωπικότητας.

❒   Οι πραγματικοί όροι που προτείνει Άγκελα Σόιμπλε μοιάζουν μ’ ένα χαρτί που αγοράζαμε κάποτε από το κατάστημα ειδών τρικ της οδού Ακαδημίας. Έχουμε ένα απόσπασμα από την πρόταση των ευρωφιλελέδων. Αν το διαβάσετε θα πείτε δεν είναι και τόσο χάλι. Αν όμως διαβάσετε σειρά παρά σειρά θα δείτε την αλήθεια κάτω απ’ το χαλί. (Προσοχή είναι ψιλά γράμματα)

«Θ’ αυξήσετε τους ΦΠΑδες σε τι 30, τι 40, τι 50%, γιατί είσαστε μα-
-κροπρόθεσμα αναπτυγμένοι. ΕΝΦΙΑ 100%, γιατί δεν είστε κουφιοκεφα-
-λάκηδες που αντέχουν μεγαλεία. Οι συντάξεις θα φάνε ένα μέγα μέτρο πού-
-λημα προεκλογικών δεσμεύσεων, οι εκλογές είναι μάτσο έξοδο μού- 
-τσο, πρέπει να πληρωθούν οι τσάμπα ιδιωτικοποιήσεις από ετοιμο-
-πόλεμους που θα πληρώσουν αυξήσεις 50% στα φάρμακα για α-
-θάνατους. Το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο μόνο για πλούσιους….»

❒   Ο Τσίπρας αρνήθηκε να παραλάβει αυτή την πρόταση των θεσμών. Προθυμοποιήθηκε ο Κούλης να υπογράψει τουλάχιστον την παραλαβή της.

Ούτε ο Φάουστ θα δεχόταν τέτοια συμφωνία με το Διάολο. Αν ο Γκαίτε γνώριζε τους προτεινόμενους όρους θα είχε αυτοκτονήσει.

❒   Ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΔ καλούσε τον Τσίπρα να κάνει την έκπληξη που θα τσακίσει τις αντιστάσεις των τύποις δανειστών τοκογλύφων: να πει ναι στην πρότασή τους και να τους στείλει για μπίρες.

Για να δώσουμε κι ένα δίκιο στους τοκογλύφους, πράγματι η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων είναι Καιάδας που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, γιατί θα πεθάνουν πολλοί άρρωστοι και κυρίως γέροι που παίρνουν και συντάξεις.

❒   Ο Κούλης βλέποντας ότι μπορεί να μην γίνει πρωθυπουργός εποφθαλμιά τη θέση του Γιούνκερ και ρώτησε ποια είναι η τιμή της.

Η Σοφή ΑΤούβλεψη  προτείνει να έχουν τα εμπορεύματα μόνο ΦΠΑ 23% και όχι τιμή. Ο πελάτης θα πληρώνει τον ΦΠΑ και θα παίρνει μόνο τη συσκευασία. Όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10% θα πάρει και το περιεχόμενο.

❒   Επειδή είμαστε σοβαροί άνθρωποι (λέμε τώρα) ό,τι και να ψηφίζουμε θέλουμε να πετύχει ο Κνιτάκος με τους παζαρευτές.

Κάποιοι μπερδεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Αδικία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που υποσχέθηκε έξω από το ΝΑΤΟ και όχι στην ΕΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είπε αυτά και τα καταφέρνει καλύτερα απέναντι στους βρικόλακες που θεωρούν επίτευξη στόχου να μας πιουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

❒   Συνεχίζεται η επανάσταση των ναυτικών για να μη φορολογούνται με μεγαλόΠΝΟα σχέδια για πτώση Τσίπρα και άνοδο στο Μαξίμου του Κούλη Μητσοτάκη.

Αφού δεν θα υπάρξει αύξηση φορολογίας ναυτικών γιατί γίνεται η απεργία; Μήπως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο; Τότε να τους αυξήσουν το φόρο για να μην είναι ανακόλουθοι. Για να έχουν πραγματικό λόγο ν' απεργούν.

❒   Και για να είμαστε σωστοί, η ΠΝΟ δεν απεργεί, είναι μια παρέα συνταξιούχων που ως ομοσπονδία βάζει τους ναυτικούς που δεν είναι καν μέλη των οργανώσεών τους να το κάνουν.

Οι νυν καναλάρχες μειώνουν τον αριθμό των καναλιών. Δεν επιτρέπουν μέσω της Digea που κατέχουν να εκπέμψουν τα νέα κανάλια αυτών που έδωσαν και χρήματα στον πλειστηριασμό. “Δεν έχουν άδεια”, ισχυρίζονται αυτοί που ναι, ναι, βέβαια, έχουν άδεια εδώ και 27 χρόνια.


❒   Υποψήφια πρωθυπουργός της Ιταλίας η Λιρέτα. Ρέντσι κι αλλιώς.

Κατά τα λοιπά, στα δικά μας, το τζακ ποτ στο τζόκερ το κέρδισε ο Λάτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: