8/12/16

Απεργεί η ΝΔ

Απεργεί σήμερα και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ με προσωπικό ασφαλείας. Η υπαξιωματική αντιπολίτευση δεν απεργεί, είναι άνεργη.

❒   Δεν τιμά τη νοημοσύνη κανενός: Αν για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μαζικά τα εργασιακά μας πρέπει να βγει ένας Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να τα τσακίσει κι άλλο.

-Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό θα δυναμώσουν τα κινήματα και ο λαός θα επιβάλει τη γνώμη του.
-Κολοκύθια τούμπανα σε μεγάλες διαδηλώσεις. Τίποτ' άλλο.


❒   Πράγματι, σημασία έχει ποιος κυβερνάει. σε τέτοιο επίπεδο Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες απέδειξαν ότι δεν κάνουν τελικά απολύτως τίποτα. Είναι σαν την ερώτηση στον φαρμακοποιό:

-Το Βιάγκρα δεν είναι υπόθετο;
-Όχι, κύριε.
-Α, γι' αυτό δεν έπιασε!


❒   Η αντιπολίτευση δεν βλέπει ποτέ αυτά που κάνει μια κυβέρνηση, καλά ή κακά. Βλέπει μόνο αυτά που δεν κάνει.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ρέντσι, αλλά παραμένει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ενδιαφέρον έδειξε ο Κούλης Μητσοτάκης. Σκέφτεται να αναλάβει πρωθυπουργός στη γειτονική χώρα μέχρι τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά ο Κούλης τρέμει μπροστά στις πρόωρες εκλογές στην Ιταλία που τον βγάζουν από το παιχνίδι. Βέβαια ίσως και οι εκλογές στην Ελλάδα τον βγάλουν εκτός, αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε.

❒   Στο Μαξίμου συζητιέται το ότι είχαμε ένα σύμμαχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλία με Ρέντσι πρωθυπουργό. Θα χάσουμε αυτόν το σύμμαχο με Κούλη πρωθυπουργό στην Ιταλία ή και στην Ελλάδα.

Κούλη, προσοχή, προσοχή. Ο Τσίπρας δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για να μας βγάλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορούμε να βγούμε όπως μπήκαμε.

❒   Κι αν γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα “Να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;” οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν κάνα 55% ΝΑΙ και η κάλπες θα βγάλουν κάνα 70% ΟΧΙ.

Γι' αυτό σου λέω, μην τα σκαλίζεις. Κρύβονται σπίθες εκεί μέσα.


Άλλος ρωτάει, ο φωστήρας ΝΔ απαντάει για να μάθει.

Και στο βρόντο παν τα βόλια / απ' τον Κικίλια στην Κοκόλια: "Ο πρωθυπουργός οφείλει να καταβάλλει άμεσα την παραίτησή του στην Άγκελα Μέρκελ". (Ναι το "καταβάλλει" έπρεπε αν είναι με ένα λάμδα, αλλά ο Κικίλιας καταφέρνει να κάνει γραπτά λάθη στον προφορικό λογο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: