5/12/16

Παρένθεση Μητσοτάκη

Μητσοτάκης ξανά πρωθυπουργός; Κοίτα, ένα αστείο ακόμα και να πιάσει με την πρώτη αν το ξαναπείς δεν πιάνει με τη δεύτερη. Πόσω μάλλον αν δεν έχει πιάσει ούτε με την πρώτη.

❒   Η έννοια Μητσοτάκης είναι μια μόνιμη παρένθεση στον ελληνικό λόγο μας από το 1964. Προσοχή, όσοι Μητσοτακεύουν δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Το πολύ-πολύ να ξεφτιλιστούν, όπως ο Μίκης-Μαργαρίτα  Θεοδωράκης.

Δηλαδή δεν έπρεπε να παρευρίσκεται στα τελευταία αντίο στον Φιντέλ Κάστρο ο Τσίπρας επειδή εσύ τον θεωρείς συμβιβασμένο; Δεν μετράει ότι τιμά τη μνήμη του η παρουσία επικεφαλής χώρας; Αυτός κυβερνάει, όσο επιτρέπεται, αυτός θα πάει. Αν δεν πήγαινε θα έβγαιναν οι ίδιοι επαναστάχτες να τον κατηγορούν που είναι τόσο συμβιβασμένος, ώστε ούτε αυτό τόλμησε να κάνει.

❒   Και ποιος μιλάει; Ο ασυμβίβαστος αριστερός, επαναστάτης που διετέλεσε υπουργός του Μητσοτάκη χωρίς γραφεία, χωρίς υπουργείο, χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα;

Αυτός που δεν είχε λόγο να δεχτεί την προβολή του Άξιον Εστί από τον μεγάλο τραγουδισταρά βάρδο επιπέδου Καζαντζίδη, τον Σάκη Ρουβά, που δεν θα παραξένευε κανέναν αν διαμαρτυρόταν κάπως έτσι: “Ανήκει σε όλο το λαό ο Μίκης Θεοδωράκης και το Action ST”.

   ΗΤΤΑλία, αλλά δεν έπαθαν και τίποτα. Ούτε το ευρώ, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε το δολάριο, ούτε η Βρετανία.

Εντάξει, στην Ιταλία πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί με το ΟΧΙ, το οποίο όμως δεν το είπαν μόνο ακροδεξιοί. Η Αριστερά καλύτερα να έφτιαχνε ένα καλύτερο ΝΑΙ, όχι αυτό που κατέβηκε στο δημοψήφισμα κι έφαγε τα μούτρα του από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε.

❒   Μην ανησυχείτε: Το ΔΝΤ είναι Εδώ.

Στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση της κατάντιας μας πάμε καλά. Ζητάμε ν' αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον νεοφιλελευθερισμό σε 100 δόσεις.

❒   Ο Σόιμπλε έβαλε πάλι μπρος το Grexit γιατί ξέρει ότι δε θα γίνει.

Αν μας διώξουν από την Ευρωζώνη θα μείνουνε άνευροι. Αν μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε άνετα να έχουμε ευρώ και δολάριο και κατοχικές λίρες για να μας πιο φθηνά τα ακίνητα.

❒   Να μας διώξουν γενικά από την Ευρώπη αποκλείεται, γιατί πού θα πάμε; Αφρική; Ασία; όχι φυσικά. Αν μας διώξουν από την Ευρώπη θα μείνουμε Ελλάδα. Εδώ μένουμε όμως και χωρίς να μας διώξουν από την Ευρώπη.

Τη χώρα μας πολλοί εζήλευσαν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμιμα ιδιωτικά κανάλια, διαιτησία στο ποδόσφαιρο και αντιπολίτευση στα σοβαρά.

❒   Το ΠΑΣΟΚ είναι εΝΔώ. Κανένα Βενιζέλεος.

Από την άλλη ο ΓΑΠ είπε να κάνει κι ένα καλό. Να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να το θέσει εκτός Βουλής.

❒   Τα οικονομικά της Χαριλάου Τρικούπη πάνε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο. «Μείναμε πανί με ποινή», δήλωσε η Φόβοι Γεννηματά.

Προφύγε εσύ. Μην την ξεχνάμε.
ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΒΛΕΨΗ: “Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας όχι μόνο είναι βρόμικοι, αλλά δεν ξέρουν και μπάνιο, πνίγονται και μας εκθέτουν διεθνώς. Μάθανε Αφρικάνοι, Σύροι, Πακιστανοί, Αφγανοί και άλλοι τεμπέληδες ότι στην Ελλάδα βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑς και είπαν, κωλοβαράμε που κωλοβαράμε, πάμε να σερφάρουμε Μάλτα-Ιταλία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: