4/12/16

Ματέορος ο Ρέντσι

Οι δημοσκοπήσεις δήλωσαν ότι αν αποτύχουν και στην Ιταλία θα εγκαταλείψουν την πολιτική.

❒   Στο δημοψήφισμα που έστησε ο Ρέντσι (κι αλλιώς) οι δημοσκοπήσεις τον υποστηρίζουν. Βγάζουν πρώτο το ΟΧΙ δηλαδή σπρώχνουν τους Ιταλούς και τις Ιταλίδες να επιλέξουν ΝΑΙ. Όμως Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε τους χαλάνε τη δουλειά, γιατί υποστηρίζουν ανοιχτά το ΝΑΙ.

Δεν ξεχνάμε, ο Ιταλισμός που παίρνει κύπελλο είναι Καπιταλισμός.

❒   Εμείς όμως δεν ασχολούμαστε με αυτά, αλλά με άλλα. Η Ιταλία μας δίνει τα φώτα της, αλλά εμείς βλέπουμε την τύφλα μας.

Η Ιταλία μας έδωσε τα μακαρόνια που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά δεν φτιάχναμε εργοστάσια να τα πουλάμε εμείς.


❒   Η Ιταλία μας έδωσε την αναγέννηση από τον μεσαίωνα με τον Αριστοτέλη που δεν διαβάζαμε εμείς. 

Η Ιταλία μας έδωσε τον νομπελίστα Ντάριο Φο, που έγραψε το “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” και μας νευριάζει, μια και το μόνο που κάνουμε στην κρίση είναι να πληρώνουμε, να πληρώνουμε.


❒   Η Ιταλία μας έδωσε τις Λαμποργκίνι και τις Φεράρι, αλλά εμείς πήραμε τα Φιατάκια.

Η Ιταλία έχει στην Πίζα ολόκληρο πύργο που γέρνει, εμείς αξιωθήκαμε να βλέπουμε μόνο κάτι υποβρυχιάκια του Βαγγέλα Βενιζέλου που από τον Σκαραμαγκά τα λεφτά μας παίρνουνε και γέρνουνε.


❒   Ο φασίστας δικτάτορας Μουσολίνι αναγκάστηκε το 1929 και αναγνώρισε το χριστιανικό κράτος εν κράτει Βατικανό και το έκανε ισχυρότερο ιδεολογικά και οικονομικά από την Ιταλία. Εμείς έχουμε το χριστιανικό κράτος εν κράτει δημόσιο υπάλληλο.

Οι Ιταλοί είχαν το ΚΚΙ, το “Πιτσί” κι εμείς είχαμε ψυγεία Πίτσος.


❒   Ελιά το πρώην κομμουνιστικό κόμμα, έκλεψε την ιδέα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλας Βενιζέλος, αλλά δεν κρατήθηκε και την έφαγε την ελιά.
 
Ο πρόεδρος της Μίλαν έγινε δήμαρχος Ιταλίας. Τον μιμείται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, πήρε τον Δήμο Πειραιά και πηγαίνει και για τη Μητρόπολη.


❒   Είδα τον φίλο μου τον Νάκη / στο Κολωνάκι / μια Δευτέρα ξαφνικά / να μαθαίνει Ιταλικά. “Δεν ξέρω τι να γίνω / θα πάω στο Μιλάνο / Θα ψάξω να τη βρω / στον Ισημερινό / μέχρι τον Βόρειο Πόλο / Ίο σόνο σόλο”.

Οι Ιταλοί μας (ρε)ζήλεψαν. Είδαν ότι είπαμε ένα ΟΧΙ στον Μουσολίνι τους το 1940 και το 1941 κοντέψαμε να τους υποχωρήσουμε μέχρι τη Ρώμη. Μετά είδαν που είπαμε όχι στην Κομισιόν, έτσι τώρα σκέπτονται να πούνε ΟΧΙ στον εκλεγμένο μόνο από τη Βουλή πρωθυπουργό τους. 

❒   Μοιάζουμε με τους Ιταλούς. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, ούνα προσφυγιά υποδεχόμαστε.

Ιταλία και Ελλάδα οι χώρες που τίμησε ο παγκόσμιος νεοφιλελευθερισμός να δοκιμάσει την τυπική δημοκρατία. Στην Ιταλία γκρέμισε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό (έστω) Μπερλουσκόνι κι έβαλε δοτό έναν τραπεζίτη Μόντι. Στην Ελλάδα έριξε τον εκλεγμένο ΓΑΠ κι έβαλε στη θέση του έναν τραπεζίτη μόνιμο κάτοικο Νέας Υόρκης, Παπαδήμο.

❒   Οι κρατικοί Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι προθυμοποιήθηκαν να ιδιωτικοποιήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά με το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. (Μπου-χα-χα-χα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: