6/12/16

Δισεκακομοίρα μου Ελλάς

Το ΔΝΤ επιμένει: μέχρι το 2040 ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 10 εκ. € στον ισολογισμό της ΝΔ.

❒   Ο Κούλης καταγγέλλει τους δήθεν δανειστές της Ελλάδας για υποχώρηση εργασιακά και ζητά πρόωρες εκλογές στο Γιούρογκρουπ, απ' όπου του απάντησαν, “Ναι, ναι, βεβαίως” και χαμογέλασαν συγκαταβατικά καλώντας κρυφά με νεύμα τους ειδικούς νοσηλευτές.

-Ποτέ πια ΔΝΤ.
-Ευτυχώς που το είπαμε και για τον φασισμό.


❒   Ο και Λεβέντης και Βασίλης προτείνει να κοπούν τελείως οι συντάξεις κάτω των 500 € για να έχουμε λεφτά να πάρουμε αεροπλάνα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κερδώων αιτιολόγησε την πρότασή του: “Ζωή είναι αυτή; Έτσι κι αλλιώς όσοι παίρνουν τόσο χαμηλή σύνταξη θα πεθάνουν απ' την πείνα. Ας τους σκοτώσουμε για να μην υποφέρουν”.

Οι επαναστά(χ)τες του ΠΑΣΟΚ, μαζί και το Σταυροθοδωράκι, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται και υπογράφει ό,τι της δώσουν. Ρε, τι μου θυμίζει αυτό; 

❒   Πέσαμε σε αριστερούς κυβερνώντες και παίρνουμε στ' αστεία σοβαρά πράγματα. Έχουμε και ακροδεξιούς στην αντιπολίτευση για να παίρνουμε στα σοβαρά τα γελοία.

Νοσταλγώ την αθώα εποχή ΠΑΣΟΚ. Τότε που εκτός χιλίων άλλων είχαμε υπουργούς Παιδείας Πετράκη (Ευθυμίου) και Αννούλα. (Διαμαντοπούλου) Το μυαλό μου στο περιστατικό με το λάθος τηλεφώνημα:

-Λέγετε!..
-Μονή Πετράκη;
-Όχι, ρε. Πότσος Αννούλας.


Στη Γαλλία δημοσκοπικά ο Φιγιόν κερδίζει τη Λεπέν στο δεύρο γύρο. Και; Ό,τι χειρότερο πριν την κόλαση. Πρέπει να πανηγυρίζουμε;

❒   Όλα στο ΠΑΣΟΚ και στη Γαλλία μου θυμίζουν το τραγούδι του Καζαντζίδη: “Σοσιάλα, αγάπη γλυκιά μου”.

Καλοί άθρωπες οι τύποις δανειστές. Μας δίνουν βραχυπρόθεσμα για το δάνειο και παίρνουμε μακροτσούτσουνα για την ανάγκη μας, δηλαδή για μια ώρα ανάγκης τους. 

❒   Διακόπτουμε για διαφημισεις:
Όταν πέφττει η θερμοκρασία, χτυπάει το τηλέφωνο.
(Ντριιιιιιν)

-Ναι... πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ;
-Ό,τι έκεις καλό είναι.


Ναι ρε, αύριο κάποια από τα παιδιά της γενιάς του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα βρίσκονται σε υψηλές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις, όπως σήμερα είναι τα παιδιά των καταλήψεων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, όπως χθες ήταν τα παιδιά του Πολυτεχνείου, προχθές τα παιδιά της γενιάς του '60 ή και τα παιδιά του '40-'41 και της εθνικής αντίστασης. Αν αυτό είναι κακό τότε ποιο είναι καλό; Να κυβερνούν όσοι δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: