19/12/16

ΝουΔού ομάδα Βρυξελλού

Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της αναστολής αύξησης ΦΠΑ σε νησιά του Βορειοανατολικού   Αιγαίου και παρακαλά μην το πούμε στον Σόιμπολε.

❒   Άλλος ζητάει τραινάκι, άλλη ζητά Μπάρμπι, ο Κούλης ζητά για τις γιορτές εκλογές. Ο Τσίπρας σκέφτεται να του χαρίσει δημοψήφισμα με ερώτημα: "Θέλετε ξανά πρωθυπουργό Μητσοτάκη;”

Ο Κούλης καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που εφαρμόζει την οικονομική πολιτική με νόμους της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ΝΔ.

❒   Νέα ταινία: “Τα Βρυξέλλια τραγουδάνε ακόμα”. Εκεί ακούγεται το νέο τραγούδι: “Η βράκα μας η Βρυξελλού η χιλιομπαλωμένη / όλο την εμπαλώναμε κι όλο είναι χεσμένη”. Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ακούγεται το σύνθημα: “ΝουΔού κουρέλα / να πάει στη Βρυξέλλα”. Με ΝΔ και ελβιέλες δεν φτάνουμε Βρυξέλλες.

Τι έκανε ο Κούλης στις Βρυξέλλες; Οργάνωσε ΝΔεξίωση κι έπεισε ότι με ΝΔ θα έχουμε και τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν θα το φοβόμαστε ένεκα του Κούλη η δεξιότητα: “Τα μέτρα θα 'ν' αλλιώτικα / αγγούρια Βρυξελλιώτικα”.

❒   Σύμφωνα με αποτελέσματα τελευταίας δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί εμείς δίνουμε κώλο, αυτοί δίνουν σκατά.

-Ρε μπαμπά, αν αξιολογηθούμε θετικά, ότι τηρούμε τη συμφωνία με τους δήθεν δανειστές μας και ακολουθούμε πιστά το αντιλαϊκό πρόγραμμα που μας επέβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι;
-Σκάσε.


❒   Το ομόλογο είναι ο ρουφιάνος που εκθέτει ένα κράτος. Από μεσαίωνα εποχή όταν ένα κρατίδιο ζητούσε δανεικά καρφωνόταν ότι έχει ανάγκη. Έτσι όσοι είχαν ρευστό κατακτούσαν τα πάντα κι άλλα.

Τα ομόλογα, λαϊκιστί τα ομολόγατα, δεν είναι βέβαια η αιτία του κακού, είναι όμως η αιτία του πολύ κακού.

❒   Παραφθορά στίχων τραγουδιού του Άκη Πάνου: “Αξιολόγα τα (δις) / τα φράγκα μοιρολόγα τα / τι γίνανε μολόγα τα / χορτάρι για ομολόγατα”.

Θα σωθούμε αν εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια. Σε άλλες χώρες η σωτηρία ήρθε με την έκδοση εντόκων γυναικών. Και ακόμα έρχεται.

❒   Αλήθεια γιατί οι ακροδεξιοί δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις εισαγωγές γυναικών από τις ανατολικές χώρες; Κι αυτές λαθρομετανάστες δεν είναι; Είναι, αλλά τις εισάγουν οι ίδιοι και τ' αφεντικά τους.

Όταν με το καλό λειτουργήσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο η ατμόσφαιρα πάνω από τις κεραίες θα επιστρέψει στον καλό της τον καιρό που διαμορφώνουν οι μεσημεριανές εκπομπές με τις αδελφές σε απόγνωση. Νέο ερώτημα: “Θα παντρευτεί η Ζέτα Μακρυπούλια τον Ντάισελμπλουμ;”

❒   Η χειμερινή σύνοδος των χρεοφυλάκων θ' αποφασίσει στη Βρυξέλλα κάτι αξιόλογο. Σωθήκαμε. Αμάν, πια, μας έκαναν έρωτα (δε γράφω “...μας γαμήσανε”) με τις σωτηρίες τους.

Οικουμενική αξιολόγηση εθνικής σωτηρίας ζητά ο και Λεβέντης και Βασίλης.

❒   Για να μην είμαστε μονόπλευροι, ας πούμε και κάτι υπέρ της αξιωματικής αμφιπολίτευσης: Η ΝΔ για να πάρει θέση σε ένα ελληνικό θέμα χρειάζεται υποβοήθηση από τον Σόιμπλε. Η ΝΔ κρατά αντρίκια στάση με βιαγκρίκειο τρόπο. Τα αξιόλογα στελέχη της ΝΔ είναι τόσο ικανά που θα σώσουν τη χώρα χωρίς να ξέρουν την εθελοτύφλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: