11/12/16

Κυριακή γιατί γιορτή

Από γιορτές καλά πάμε. Χθες γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν μάθαμε ποιανού ανθρώπου και ποιων δικαιωμάτων.

❒   Από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο. Εορτάζουν οι πολυεθνικές αλυσίδες που χτίζουν τα εμπορικά κέντρα και μπορούν να έχουν κυριακάτικα ανοιχτά τα μαγαζιά και κλειστά τα στόματα και τα σπίτια των υπαλλήλων τους.
Τα χρήματα που δίνονται σε 1.600.000 συνταξιούχους 22α Δεκεμβρίου δεν είναι 13η σύνταξη, είναι επίδομα από περίσσευμα που βγαίνει όχι μόνο από την τακτική φορολόγηση, αλλά και από τα πρόστιμα που καταβάλλουν λίσταρχοι. Χρόνια πολλά στη Λίτσα Λαγκάρντ.

❒   Επανορθώνουμε:
1. Στης Λαρίσης το λιμάνι (τρις) / που το λένε ΠιΝιΟ...
2. Γράφαμε ότι η αντιπολίτευση δεν κρίνει μια κυβέρνηση από το τι (καλώς ή κακώς) έκανε, αλλά από το τι δεν έκανε. Ξεχάσαμε να θυμίσουμε ότι έτσι κρίνουν και οι δημοσκοπήσεις, γιατί αυτό βλέπουν οι ερωτώμενοι, σε αυτό απαντούν, ο λαός όμως κρίνει μόνο με βάση αυτά που έκανε μια κυβέρνηση, γιατί αυτά βλέπει.
 

❒   ΥΓΕΙΑ: Η σοσιαλδημοκρατία NoSi.

Το ΠΑΣΟΚ θ' αντέξει και εκτός Βουλής”, είπε ο Βαγγέλας. “Εκτός εξουσίας”, διόρθωσε η Φώφη. “Όχι εκτός εξουσίας, απλώς εκτός Βουλής”, επιδιόρθωσε ο Βενιζέλος.

❒   ΠΑΣΟΚ εδώ, ΠΑΣΟΚ εκεί ΠΑΣΟΚ και παραπέρα. Άλλο ΠΑΣΟΚ παρέλαβε η Φώφη, άλλο ΠΑΣΟΚ σάχνει ο Βαγγέλας, άλλο σιάχνουν οι συνδικαλιστές του, άλλο οι διορισμένοι και άλλο οι αυριανοί διορίζοντες. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, Χαριλάου και Τρικούπη γωνία.

Περιοδεία κάνει η Φώφη στο νομό Ηρακλείου. Στην κεντρική της συγκέντρωση σύνθημα: “Μαζί σου / Φώφη / πρωτάθλημα στον ΟΦΗ”.

❒   Το ΠΑΣΟΚ του ΠΑΣΟΚΟΣ. Η πτώση είναι γενική, ξεκίνησε από το «Α-πα-πα-Παπανδρέου», συνεχίστηκε με το «ΠΑΣΟΚ Μπένι τέλος» και ολοκληρώνεται με το «ΠΑΣΟΚ Φώφη μπιζού».

Μη νοιάζεσαι, Φώφη. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει, αλλά δεν πειράζει, περνά λίγος και καιρός και ξεπέφτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: