10/12/16

ΠΝΟ εκ του Περισσού

Η απεργία της ΠΝΟ καταδικάστηκε με αναστολή. Ανάσα για τους αγρότες Κρήτης. ΕισΠΝΟή-εκΠΝΟή.

❒   Η απεργία που η ΠΝΟ έβαλε τους ναυτεργάτες να κάνουν ανεστάλη χωρίς να ικανοποιηθεί κανένα αίτημα, γιατί κανένα αίτημα δεν διαφαινόταν καθαρά. Ήταν μία απεργία εκ του Περισσού.

Η ΠΝΟ έδενε τα πλοία στα λιμάνια πριν τις γιορτές με για την αύξηση της φορολόγησης των ναυτικών, κάτι που δεν θα γινόταν, άρα μάλλον τη ζητούσαν. Πολύ έξυΠΝΟ αίτημα.

❒   Οι αγρότες της Κρήτης σκέφτονται ν' αγοράσουν την ΠΝΟ για ασφαλή, έγκαιρη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων τους. Υπόσχονται βαθιά οικονομική ενίσχυση στο ένα είναι το κόμμα.

-Μπαμπά, η αύξηση του ΦΠΑ θα παγώσει και στο Νευροκόπι; Και τι ΠιΝιΟ ποιος;
-Σκάσε.


❒   ΠιΝιΟ εκ του Περισσού σημαίνει τσάμπα πίνω.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής επιφέρει διεθνή αύξηση των τιμών καυσίμων που θα παγώσει πολλούς. Και τη μηχανή του αυτοκινήτου μου.

❒   Κάτι ξέρουν οι Αμερικανοί και δεν έχουν ΦΠΑ. Στην κλασική μορφωμένη Ευρώπη μια φωνή υψώνεται: “Ποιο ΦΠΑ / πιο χαμηλά”.

Οι ευρωλελέδες τιμούν την Ελλάδα. Κατεβάζουν συνεχώς τις συντάξεις γιατί δε θα γεράσουμε ποτέ, ανεβάζουν συνεχώς τους ΦΠΑδες γιατί είμαστε πλούσιοι.

❒   4,5 δισ. σε μέτρα για 2019-2022 απαιτεί το ΔΝΤ και απειλεί με απεργία πείνας. Το ΔΝΤ θ' απεργεί, εμείς θα πεινάμε, απεργεί δεν απεργεί.

“Είμαστε όλοι συνταξιούχοι νησιώτες βορειοανατολικού Αιγαίου”.

❒   Τι να πω, Κούλη, το παροχέσανε οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Πρέπει ν' αντεπιτεθούμε βάζοντας μπροστά τα βαριά χαρτιά μας, όπως Παν-Κάλος: “Τον Άγνωστο Στρατιώτη σκότωσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι”.

Και τα βαριά χαρτιά υγείας μας, όπως Σοφή Ατούβλεψη: “Αν ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑς τα ΑΤΜ θα παίρνουν ευρώ και θα δίνουν δραχμές”.

❒   Μάκης Τσεκουρίδης: “Αν ξαναβγούν οι κομμουνισταί ΣΥΡΙΖΑίοι θα σας πάρουν τις τράπεζες”.

Ομοσπονδία Συλλόγων Πορτοφολάδων Ελλάδος και Περιχώρων: “Αν δεν φύγει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑς κανένα πορτοφόλι δεν θα έχει ρευστό και θα οδηγηθεί ο κλάδος μας σε μαρασμό”.

❒   Νέο δάνειο 100 εκ. πήρε η ΝΔ με εγγύηση το ΙΚΑ, όταν ξανακυβερνήσει.

Χρηματιστηριακός τζίφος. Μετοχοποιούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γιατί αδυνατούν να πάρουν κι άλλα δάνεια.

❒   Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό ΓΑΠ. Ειδικός σκοπός να σκάσουν όλοι οι Έλληνες στα γέλια. Μην το πάρετε ούτε στα σοβαρά, ούτε στ’ αστεία. Μην το πάρετε καν. Έτσι το λέμε για να γεννήσουμε συναισθήματα. Είναι έργο τέχνης. Όλα έτοιμα γι' αυτή την κυβέρνηση, χώρα ψάχνουμε.

-Μπαμπά, άμα παραδίδεις τη χώρα σου ασκείς παραδοσιακή πολιτική;
-Σκάσε.


❒   Υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο Στραπατσόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: