1/12/16

Βιαπραγματεύσεις

Στο χρέος μας δεν θέλουμε παράτα, θέλουμε παράτα τα.

❒   Ο καπιταλισμός κατά Μαρξ ξεκίνησε με συσσώρευση πλούτου. Ο καπιταλισμός κατά Σόιμπλε ξεκίνησε με συσσώρευση χρέους.

Θέλω να πλουτίσει η Ελλάδα και να μεγαλώσει το χρέος της, γιατί, ως γνωστόν, οι πλούσιοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους. Τα πληρώνουν άλλοι κερατιάτικα.


❒   Το υγιές χρέος δεν εξυπηρετείται ποτέ. Σύνοδος κορυφής ικετών για ίωση του ελληνικού χρέους.

Ο Σόιμπλε υπόσχεται ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει τ' άγιου Μούτσου ανήμερα.


❒   Το 'πε η μικρή Ολλανδέζα: “Το χρέος πολλοί αγάπησαν. Τον χρεωμένο ουδείς”. Τι να πω; Κύριε Χρεούν Ντάισελμπλουμ, σας είμαι υπόχρεος.

Στις διαπραγματεύσεις μας χορεύουν στο ταπί τα μπαλέτα Μπολσόιμπλε. «Τα μισά της χιλιάδας πεντακόσια», λέει ο λαός, οι θεσμοί τα μισά του χρέους τα λένε διπλάσια.

❒   Αντί για δόση να δίνουμε τη φοροδιαφυγή μας να τη μαζεύουν αυτοί που κάνουν τους έξυπνους και να την αφαιρέσουν από το χρέος μας.

Προτείνουμε στο ΔΝΤ 400 χρόνια ωρίμανσης του χρέους και του μνημονίου.

❒   Αφού ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κούλης με τα πτυχία από αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι για τους ευρωλελέδες τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, γιατί να μην τους επιστρέψουμε να μειωθεί σοβαρά το χρέος μας στο ΔΝΤ;

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αποικία χρέους είπε πάνω κάτω η Λαγκάρντ του ΔΝΤ,  άδειασε δηλαδή τον Κούλη, έτσι τον έχουμε στην πλάτη μας ελαφρύτερο. Ευχαριστούμε, αλλά ας μας άδειαζε λίγο την γωνιά από το χρέος μας.

❒   Πάντως σημειώθηκε πρόοδος στη σχέση μας με τους δανειστές του κόσμου. Παλιά λέγαμε, “Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά”. Τώρα, “Μόνο στην Ελλάδα τα κάνουν αυτά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: