6/11/16

Δυσληθής ο (εισ)πράττων

Άντε, παιδιά, να γίνει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση μας
 Ο τίτλος έχει να κάνει με τη “γραμμή” του ανασχηματισμού και τη “γραμμή” των παρουσιαστών του.

❒  Θεαματικότερος μακράν όλων ανασχηματισμός ήταν ο προεκλογικός, ο μοναδικός που όταν γίνεται αλλάζει και τον πρωθυπουργό.

Και για να μην ξεχνάμε μέσα στην κακία που μας γυροφέρνει, χειρότερο μνημόνιο ήταν προφανώς το πρώτο, γιατί αυτό έφερε την επιτροπεία. Τα μνημόνια και τα ναρκωτικά είναι σαν τα ναρκωτικά: μη δοκιμάσεις το πρώτο.

❒  Και για να μη δείχνουμε γλείφτες, ας πούμε κι ένα δυσάρεστο για τον μακαρίτη: Το μόνο που δεν κατάφερε ο Βγενόπουλος ήταν να πάει (ν' αγοράσει) φυλακή.

Η Κονιόρδου υπουργός Πολιτισμού, μετά την Μερκούρη και τη Συνοδινού μου θυμίζει ότι η πολιτική έχει σχέση με την υποκριτική. Η Πρωτοψάλτη υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού μου θυμίζει ότι οι πολιτικές ομιλίες είναι ξεφωνητό.

❒  Άβουλοι υπουργοί δεν επιφέρουν συγκρούσεις-εξελίξεις, δεν ανασχηματίζονται, απλώς παραμένουν οι λήθης ύποπτοι.

Μπορν(ιο) ιν δε ΓιουΕςΈι, πού πας;
❒  Όσες φορές λέγαμε ότι βολεύει εμάς τους Έλληνες να βγει ο τάδε ή ο άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ απογοητευθήκαμε, αλλά δεν το καταλάβαμε, γιατί πανηγυρίσαμε μια μέρα και η αθέτηση υποσχέσεων που δεν δόθηκαν ποτέ μοιράστηκε σε πολλά χρόνια. Θυμίζουμε, οι ΗΠΑ είναι πια η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη, δεν έχει λόγο να κάνει χάρες σε καμία απολύτως χώρα.

Από την άλλη είχαμε το μοίρασμα των υποψηφίων ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος των δημοκρατικών) και ΝΔ ο των ρεπουμπλικάνων κάνοντας πως ξεχνάνε ότι ακόμα και το “Φιλελεύθερο” (για τις ΗΠΑ προοδευτικό) δημοκρατικό κόμμα είναι δεξιότερο της ΝΔ.

❒  Το 1981 βγήκες ο Ρήγκαν και η ΝΔ πανηγύριζε, λες και άρχισε το ξήλωμα του νεοεκλεγμένου τότε ΠΑΣΟΚ. Ο Ρήγκαν ξεκίνησε μετά τη Θάτσερ και ακόμα πιο μετά τον Πινοσέτ της Χιλής την εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού. Δηλαδή, ρε αδέρφια αν είχε επανεκλεγεί τότε  Κάρτερ τι θα γινόταν; Το ίδιο, ίσως λίγο πιο αργά και πιο μαλακά, αλλά θα είχε γίνει.

Ας μην πανηγυρίσει κανείς μη δεξιός αν βγει η Χίλαρι Κλίντον, γιατί, θυμίζουμε πάλι, το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ είναι εκείνο που υποστηρίζει και εφαρμόζει την πολιτική των στρατιωτικών επεμβάσεων σε τρίτες χώρες. Τη συνταγή της στρατιωτικής εσωστρέφειας τη χάλασε για τους ρεπουμπλικάνους ο γηραιός Μπους και φυσικά τον ακολούθησε και ο υιός.

❒  Ας μην πανηγυρίσουν πιθανή εκλογή Τραμπ οι δεξιοί, από ναζιστές, μέχρι Βενιζέλο, γιατί οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ είναι όλο λόγια και οι εκλεγμένοι όλο μη εξουσίες. Με ποιον πρόεδρο άλλωστε φτιάχτηκε η ISIS; Ναι με τον ασπρόμαυρο Ομπάμα και υπουργό Εξωτερικών τη Χίλαρι.

Ας βαστάμε λοιπόν και μικρό καλάθι και πολύ μικρό.
 

❒  Επιτέλους τα τηλεοπτικά πέρασαν δεύτερα στην ενημέρωση, μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα έχουμε τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κανάλια πράγματι πλήρωσαν φόρους μετά από 27 χρόνια και εφαρμογή από την τωρινή κυβέρνηση νόμων που ίσχυαν και με προηγούμενες. Τα κανάλια, ναι, πλήρωσαν και ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά όμως από τα δάνεια που πήραν και μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε ποιος θα πληρώσει. Κάποια κανάλια έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους, αλλά δεν το μαθαίνουμε από τα ίδια. Το μόνο που μαθαίνουμε είναι η επίκληση του Βενιζέλου ότι για κάποιο λόγο οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους καναλάρχες.

❒  Μια και τ' αναφέραμε, η μνήμη έχει χιούμορ


❒  Νέος αναΧΥΜΑτισμός


❒  Μεσίστιες οι σημαίες σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


❒  Ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά ο τηλεοπτικός και ο τραπεζικός, το χρήμα είναι ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: