9/11/16

Το Τραμπ το τελευταίο

Άσχημα τα πρώτα μαντάτα για την Ελλάδα: μόλις βγήκε ο Τραμπ διακόπηκε επ' αόριστον το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα.

❒   Φώφη, εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε και στο εθνικό πρωτάθλημα. Και μην ξεχνάς, η εθνική και οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση γίνεται για όσα είναι να κάνουμε και όχι για όσα κάναμε.

Ο Κούλης συνεννοείται εθνικά με τους ΜΜΕδες, όχι για όσα δεν ήθελαν και δεν έκαναν, αλλά για όσα δεν θέλουν να κάνουν. 

❒   Ας μην πεσιμίζουμε, εντάξει, είναι κακό που βγήκε ο Τραμπ, τουλάχιστον όμως δεν βγήκε η Κλίντον. Κάτι είναι κι αυτό.

Μεγάλη αλλαγή στις ΗΠΑ είναι και που ο ανεξάρτητος “σοσιαλιστής” Σάντερς στο τσακ δεν βγήκε υποψήφιος των δημοκρατικών και ίσως σήμερα πρόεδρος της χώρας.

❒   Το Σταυροθοδωράκι Ράμφου κατατάσσει τον Σάντερς στη ΚεντρΗΠΑριστερά.

Χρυσαβγάδες ισχυρίζονται στον εισαγγελέα ότι ο Τραμπ μικρός ήταν μέλος της ΚΝΕ.

❒   Ο Κούλης σκέφτεται σοβαρά να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να βγάλει αντισυνταγματική την εκλογή Τραμπ.

Με την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ θυμηθήκαμε ότι οι χώρες της Ευρώπης εκτός από υπουργούς Οικονομικών έχουν κι Εξωτερικών. Μάλλον για να δίνουν συγχαρητήρια.

❒   Οι Αμερικανοί γύρισαν τα ρολόγια μας 200 χρόνια πίσω, τότε που στις ΗΠΑ άρχισαν αντί για τον πρόεδρο ν' αποφασίσουν τα λόμπι και η γυναίκα έπρεπε να πάει σπίτι της να πλύνει κάνα πιάτο.

Ψήφισαν υπέρ του πλούτου τον οποίο δε μπορούν να προσεγγίσουν. Όχι όμως αντιπρόσωπο αυτού του πλούτου, αλλά καθαρό πάμπλουτο κάτοχό του.

❒   “Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, Ασιατών, Ευρωπαίων και Αφρικανών πλουσίων, ρατσιστών και γενικά μαλάκηδων”, δήλωσε με ενωτική διάθεση ο Τραμπ.

Αμερικανούς μετανάστες σε (ξε)φουσκωτό μάζεψε η ακτοφυλακή της Κούβας. Πρόκειται για μουσουλμάνους που θα μεταφερθούν στη Λέσβο.

❒   Συγχαρητήρια στην Χίλαρι Κλίντον που χρειάστηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια ώστε να καταφέρει να χάσει από τον Τραμπ που οι ρεπουμπλικάνοι βλαστημούσαν τη στιγμή που τον έχρισαν υποψήφιο. Η Χίλαρι Κλίντον ακολούθησε τον σαμαρά μας που κατάφερε να χάσει από το κόμμα του 3%.

Οι έγκυρες δημοσκοπήσεις είναι για να τις διαβάζουν μόνο οι ειδικοί. Οι κατά παραγγελία είναι για τα μπάζα.

❒   Αφού θέλουμε ξένους διαιτητές στο ποδόσφαιρο, γιατί όχι και μη ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων;

Ευρωπαίοι ακροδεξιοί πανηγυρίζουν που εκλέχτηκε ο Τραμπ. Εγώ θ' αρχίσω να ανησυχώ με τους ακροδεξιούς μόνο αν ο Τραμπ αρχίσει να αναδιανέμει πλούτο υπέρ των φτωχών.

❒   Αν οι προεδρικές εκλογές ήταν στο στοίχημα ποιος ξέρει πόσα λεφτά θα είχαμε χάσει και πόσοι θα έλεγαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.

“Δεν αιφνιδιαστήκαμε, η Ελλάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και για τα δύο ενδεχόμενα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μας. “Και για την περίπτωση που θα κέρδιζε η Κλίντον και για την περίπτωση που θα έχανε ο Τραμπ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: