5/11/16

Αναϊματισμός

Δε μπορώ να πω γνώμη για τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός ξέρει, γιατί αυτός βλέπει τους παίκτες στις προπονήσεις.

❒   Σίγουρα πετυχημένος ανασχηματισμός θα ήταν αυτός που αλλάζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όταν κάνει μια τρύπα στο νερό (στο παγάκι) είναι της αξιωματικής ατρυπολίτευσης. (Μπου-χα-χα-χα, γελάσαμε και σήμερα)

Πάντως ο ανασχηματισμός έγινε όταν έπρεπε: Παρασκευή βράδυ, όπως παλιά η υποτίμηση της δραχμής. 

❒   Εγώ θεωρώ ότι είχαμε ανασχηματισμό 50%. Έδιωξε μόνο τον Μπαλτά, αλλά όχι τον Τόσκα.

Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος εύλογα: “Ποιος πραγματικά κάνει τον ανασχηματισμό; “ Αυτό το “εύλογα” με πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο που συγχωρεί τους ναζιστές ρασοφόρους και μη χωρίς αυτοί να έχουν εξομολογηθεί καμία κατ' αυτούς αμαρτία.Ίσως το ερώτημα ήταν πληρέστερο: "Ποιοι έκαναν τον ανασχηματισμό;” 

❒   Η απάντηση μία: “Οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ με στοιχηματζίδικων; Οι υπηρέτες του νεφιλελεδισμού ή οι ακροδεξιοί παπάδες;” Διαλέγετε ερώτηση και απαντήσατε.

Μήπως δεν έχουμε ανασχηματισμό; Μήπως άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το βρακί του αλλιώς; Μήπως δηλαδή έχουμε αναϊματισμό; Θα φανεί από το πώς θα διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών, αν θα αποκτήσουμε διαιτησία και φιλάθλους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αν  οι Σκουριές χρυσού-χαλκού θα κρυφτούν πίσω από λόγια για σωτηρία της χώρας.

❒   Στο ντέρμπι των αιωνίως αντιπάλων δεν συγκρούονται δύο κόσμοι, όπως είπε τελευταίος ο προπονητής της μιας εξ των δύο ομάδων, μετά από άπειρους εξ επαγγέλματος προπαγανδιστές. Ίσως πιο σωστό θα ήταν να έλεγε ότι συγκρούονται δύο ίδιοι κόσμοι και υπόκοσμοι, δύο ίδιοι επιχειρηματικοί κόσμοι, με τις ίδιες πολιτικές άκρες ένεκα της ίδιας πίεσης που  από νομίζουν πως ασκούν με τους ίδιους στρατούς εκτελεστών και χορωδών, με τα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά ΜΜΕ ιδιοκτησίας τους. Εμείς, με όποια από τις δύο ομάδες κι αν είμαστε ερχόμαστε από άλλον και θα συνεχίσουμε ν' απευθυνόμαστε σε άλλο κόσμο.

Σε αναχρηματισμό, συγνώμη, ανασχηματισμό προχώρησε και η Διαπλοκή με την απόσυρση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Η Κύπρος δεν θρηνεί, βρίζει.

❒   Να και το χάλι της ιδιωτικής υγείας. Στο δικό του νοσοκομείο πέθανε ο πρόεδρος του Υγεία.

Πολιτικό άσυλο ζητούν στο ΣτΕ ζήτησαν άλλοι δύο επιχειρηματίες των ΜΜΕ και η ΝΔ αυτοπροσώπως.
 

❒   Σύντροφε, ο ανασχηματισμός δείχνει ότι μάλλον την κάτσαμε. Εξεδιώχθη ο Φίλης, άρα υπάρχει Θεός.

Νέα πρόταση της ΝΔ Παιδείας παίζει: “Για μείωση των δαπανών επί δικής μας διακυβερνήσεως της χώρας τα σχολικά βιβλία θα κυκλοφορούν ως προσφορές σε κυριακάτικες εφημερίδες”.


❒   Χθες μεσημεράκι ο Κούλης απαίτησε άμεσο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο μαντρόσκυλος Κουμουτσάκος του εξαποδόστειλε, συγνώμη, του εξαπούστειλε επιστολή: “Μπράβο, μεγάλε, ατέλειωτε, σύντομε, συγνώμη, σύντομα πρωθυπουργέ μου. Σε λίγη ώρα κανείς δε θα μπορεί να σου καταλογίσει ότι δεν πέτυχες ακόμα τίποτα”.

Πράγματι θα πετύχει και κάτι θετικό ο Κούλης. Μέχρι τώρα το μόνο που πέτυχε ήταν αρνητικό: να ΜΗΝ συγκροτείται το ΕΣΡ.

❒   Μετά θα ζητήσει από το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό και τον ανασχηματισμό.

Αν τη Δευτέρα δεν βγει ΕΣΡ από τη διάσκεψη προέδρων της Βουλής, την επομένη δεν θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Τι να μπορεί να κάνει ένας Αμερικανός πρόεδρος όταν ο στρατηγικός του σύμμαχος στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχει έλεγχο στα ραδιοτηλεοπτικά του. 

❒   Η ακροδεξιά είναι οργανισμός κοινής αφελείας. Εμφανίζονται ως προστάτες της ελληνορθόδοξης πίστης αυτοί που λατρεύουν τον Χίτλερ, τους ναζιστές που είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε θρησκεία. Όταν τους λες ότι ο Μουσολίνι έκανε στην Ιταλία τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας σε λένε ψεύτη, επειδή ο φασισμός και ο χριστιανισμός είναι αδέλφια. Όταν τους εξηγείς ότι αυτός ο διαχωρισμός είναι που έκανε το Βατικανό κράτος με παγκόσμια δύναμη μπερδεύονται.  

Εντάξει, στην Τουρκία φυλακίζονται-καταζητούνται όλοι οι βουλευτές του αριστερού κόμματος που διάκειται φιλικά στους Κούρδους, αλλά η Ελλάδα λίγα μπορεί να κάνει γι' αυτό, επειδή δεν έχει ΕΣΡ. 

❒   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ ο Κούλης ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμαρτυρήθηκε, έγινε έξω φρενών, μέχρι που του εξήγησαν ότι ο Κούλης μάλλον του το ζήτησε για την Ελλάδα και όχι για τη Μογγολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: