29/11/16

€κλογές

Απ' όπου και να το δει κανείς οι εκλογές γίνονται πάντα για οικονομικούς λόγους.

❒   Αν ηττηθείς στις εκλογές φταίει λίγο και ο αντίπαλος. Το ίδιο κι αν νικήσεις.

Η Ευρώπη ψηφίζει. Οι δημοσκοπήσεις αναμετρούνται με τις κάλπες στο δημοψήφισμα της Ιταλίας και στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας. Και στις δύο χώρες αισιοδοξούν, οι δημοσκοπήσεις, ότι θα επικρατήσουν. Δυστυχώς για όλους μας οι δημοσκοπήσεις θα νικήσουν και στη Γερμανία και θα πάμε για 16 χρόνια Μέρκελ καγκελάρια.


❒   Με τον Τσίπρα στην Αβάνα ο Κούλης πήγε Βουλγαρία και είπε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που κλείνουν τα εργοστάσιά τους στην Ελλάδα και μεταφέρονται εκεί αποτελούν παράδειγμα εξωστρέφειας. Χοντρό αστείο.

Οι δήθεν δανειστές απειλούν την Ελλάδα ότι δεν θα πάρει ευρώ αν δεν ελευθερώσει τις απολύσεις για τόσο μεγάλες επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν στη χώρα. Πλάκα έχει.

❒   Στη Γαλλία οι δεξιοί για να βγάλουν την Λεπέν πρόεδρο κατεβάζουν για πρόεδρο τον Φυγιόν που η Θάτσερ μπροστά του μοιάζει καλόγρια σε ιταλική τσόντα.

Οι σοσιαλιστές δεν κατεβάζουν για πρόεδρο κανέναν, κατεβάζουν σώβρακα, βαριούνται και τους έπιασε και χέσιμο με το Βαλς του Ολάντ.

❒   Ισχύει και για Ελλάδα: Αν θες να πάρεις ψήφους από την ακροδεξιά βγες όσο πιο αριστερά μπορείς.

Παραπολίτευση άσκησε ο γιος του Βαρβιτσιώτη, πρώην λιμενάρχης πασών των λιμανιών, ήδη μόλις έκλεισε μήνα η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία κατήγγειλε διότι πολλοί ναυτεργάτες ήταν 10 μήνες απλήρωτοι και τα δρομολόγια σταμάτησαν.


❒   Μεταντιπολίτευση με τον Άδωνη που ασκεί σοφτ αντιπολίτευση, ενώ η Σοφία Τούβλεψη ασκεί αντιπολίτευση σόφτεξ.

Σοφία Τούβλεψη: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Δεν έχουμε χρεοκοπία της χώρας, τα ΑΤΜ διαθέτουν χαρτονομίσματα, δεν βγήκαμε από την ευρωζώνη, έχουμε ακόμα άπλετο χαρτί υγείας στα σούπερ-μάρκετ και τις αποθήκες μας”.

❒   Osama Rash κυκλοφορεί ελεύθερος εντός των ελληνικών συνόρων. Σπούδασε στο Γέιλ πρωθυπουργική και τα ποδάρια του μυρίζουν πάντα πρωθυπουργίλα.

Ο Μπένι στην αναθεώρηση του Συντάγματος προτείνει, κατά τη μικρή και τη μεγάλη ΔΕΗ, τη μικρή και τη μεγάλη Βουλή.

❒   Η μικρή Βουλή θα έχει μέλη μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑ ΜΗ για συμπολίτευση και Χρυσή Αβγά για αντιπολίτευση και θα βλέπει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να περνούν.

Η μεγάλη Βουλή, η κακιά θα αποτελείται από εκλεγμένους άλλων κομμάτων και θα συζητά τα κόκκινα κρατικά δάνεια, τις ληγμένες προεκλογικές υποσχέσεις, αναπάντητες ερωτήσεις σε υπουργούς - πρωθυπουργό και αναπάντητες (αναπάθητες) κλήσεις για δημοκρατία.

❒   Φυσικά οι εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη των δύο Βουλών θα γίνονται σε διαφορετικές κάλπες. Η μικρή Βουλή θα κυβερνά, η μεγάλη Βουλή θα ασκεί αντιπολιτευτική Δημοκρατία.

Από Ρο
Ρε, γιατί να μην έχουμε μικρή και μεγάλη Ελλάδα; Η μικρή θα είναι καθαρή και η μεγάλη θα χρωστάει.

Ο Βαγγέλας ζητά και την κατάργηση του βρώμικου 86. Εννοεί τ' ογδοηκοστό  έκτο άρθρο του Συντάγματος περί μη ευθύνης υπουργών που έσαξε ο ίδιος, ο οποίος, για πολλούς λόγους, δεν προβλέπεται να ξανακάτσει σε τέτοιο θώκο.

❒   Ο φερόμενος ως τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά ακόμη να θεσπιστεί ισόβιο αξίωμα βουλευτού για το βαρύτερο μέλος του τωρινού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: