29/11/16

Κυριάκος Κυριακής χαρά

Ο Βενιζέλος δεν είναι νεοδημοκράτης, είναι νεοδημοκράχτης.

❒   Δεν ασχολούμαστε όμως σήμερα με αυτόν.

Θυσιαζόμαστε και δεν κωλώνουμε γιατί φοράμε ευρωζώνη αγνότητας. Σε λίγο θα έχουμε κι ευρωζώνη Σένγκεν. Δεν ανησυχούμε, γιατί αν μας διώξουν απ' την ευρωζώνη θα κάνουν μια τρύπα στο ευρώ. Συμπέρασμα: Χέσε μέσα, Πολυχρόνη, που 'μαστε στην ευρωζώνη.


❒   Η Ευρωπεϊκή Ένωση συμπαραστέκεται στην Ελλάδα και δεν της στερεί ούτε έναν πρόσφυγα. Αυτό είναι το  ευρωπαϊκό (χ)ιδεώδες.

Ο Κούλης ζητά άμεση απόλυση όλων των προσφύγων από το δημόσιο κάλλος της χώρας μας χωρίς αποζημίωση, χωρίς καν αξιολόγηση.


❒   Προεκλογικά ανεβαίνουμε τον ΓολγοΘΑ, μετεκλογικά μας παίρνει ο κατήφορος του Σίσυφου που κυνηγάει την κοτρόνα. Γι' αυτό μόνη λύση στο διέξοδό μας οι πρόωρες εκλογές στην Πορτογαλία.

Αχτύπητο δίδυμο Κυριάκος-Άδωνις. Ο Κούλης και ο Χουντικούλης.


❒   Όποιος πιστεύει ότι την Ελλάδα θα τη βγάλει από την κρίση ένας Μητσοτάκης είναι ή πολύ έξυπνος ή πολύ βλάκας. (Ή δεξιός απελπιστικά αισιόδοξος)

Ο Κούλης Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα πατάξει τη φοροδιαφυγή; Θα συλλάβει τη σύζυγό του, την τέως συνέταιρο του Σταύρου Παπασταύρου βεβαίως-βεβαίως; Γι' αυτό δεν έβαλε στο πόθεν αίσχος του την εταιρεία της κυρίας του; Ποιανού Παπασταύρου; Αυτουνού που παραδέχτηκε πως έκλεβε την εφορία ακόμα και ενόσω ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά. Αυτουνού που πλήρωσε μετά από εντολή εισαγγελέα 3,3 εκατομμυριούκλες.

❒   Ο Κούλης μιλάει καλά γερμανικά το Σάββατο, κάτι που Ζημαίν(σ)ει πολλά. Αγορεύει όμως και καλά στα γκρίκικα. “Γκρίκια κολλάμε τώρα;” Κι όταν λέμε αγορεύει, εννοούμε είναι υπηρέτης των αγορών, δηλαδή όσων εμπορεύονται ομόλογα και επιτόκια σε βάρος λαών.

Ο Κυριάκος απορρίπτει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά δεν πρότεινε άλλο για να μη στενοχωρήσει τον λαουτζίκο. Επειδή νοιάζεται για τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, παρακάλεσε την κυβέρνηση να φέρει άλλο ένα καλύτερο νομοσχέδιο για την ασφάλιση. Ο ίδιος δεν το κάνει γιατί σιχαίνεται.

❒   Προτείνουμε σλόγκαν με το αζημίωτο φυσικά: “Την Κυριακή Κυριάκο”. (Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη με Βενιζέλο αντιπρόεδρο, Βορίδη υπουργό Δικαιοσύνης, Άδωνη υπουργό στρατιωτικών εξοπλισμών, Σοφία Τούβλεψη υπουργό Παιδείας ...)

Κούλης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι ξέχασε τις αριστερές υποσχέσεις του για οικοδόμηση σοσιαλισμού στη χώρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.  

❒   Εγώ ως δημόσιος υπάλληλος θα ψηφίσω ΝΔ επειδή ο Κούλης πρωθυπουργός θα διώξει όλους τους άλλους για να έχω εγώ υψηλότερες αμοιβές.

 Το Μητσοτάκι πάει για πρωθυπουργός επειδή ως απλός υπουργός δεν κατάφερε να απολύσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. 

❒   Κυριάκο -προχώρα - σε θέ-λει ό-λη η Ντόρα. (Έτσι λένε)

Το Μητσοτάκι απαίτησε για οικονομία να συγχωνευτούν 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου και να εορτάζονται και οι δύο την Πρωτομαγιά ανήμερα.

❒   Οι νεοδημοκράτες με την επιλογή Μητσοτάκη έδειξαν τη σοφία τους: δεν τους ενδιαφέρει ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι πρόεδρος του κόμματός τους.  

Διαδήλωση κατσαρόλεξ των γερμανόφιλων την πλατεία Κολωνακίου. Η πλατεία Φιλικής Εταιρείας διαχώρισε τη θέση της και αποχώρησε. 

❒   Επειδή έχουνε μυαλό ξουράφι οι δήθεν δανειστές μας ζητούν ανεγκεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με ξύρισμα των χρεών τους.

Ο Σαμαράς ζήτησε εξεταστική για το μνημόνιο από το 1981, για να πιάσει και τον Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.

❒   Από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στο μεσοπρόθυμο.

Δεν υπάρχει Ευκλείδειο Θεώρημα. Υπάρχουν ευκλείδεια διανύσματα. ➚ Περισσότερα στη σχολική Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: