1/11/16

ΣτΕϊνγκ αλάιβ


Οι 6 από τους 14 της πλειοψηφίας ΣτΕ
Εδώ ζούμε τόσα χρόνια χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς λεφτά, χωρίς μέλλον. Χωρίς ΕΣΡ θα φοβηθούμε;

❒  Κι επειδή η ζωή έχει χιούμορ, μάλλον η αντισυνταγματικότητα εφαρμογής του 2α άρθρου στο “νόμο Παππά”, θα αποβεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ο Κούλης συνεχίσει το καταστροφικό (για τον ίδιο) παιχνίδι να αρνείται τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Πρώτον βγαίνει αντιθεσμική η ΝΔ, άρα δεν κερδίζει εμπιστοσύνη πολιτών για να κυβερνήσει και δεύτερον:
2α) Κάθε χρόνο το κράτος θα εισπράττει πολλά εκατομμύρια από κάθε κανάλι για προσωρινή άδεια.
2β) Θα έχουμε περισσότερα από δύο νέα ενημερωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας με φιλοκυβερνητική γραμμή. (Φιλοκυβερνητική γραμμή προσδίδουν ακόμα και στην αντικειμενικότητα)

Πολλά κανάλια θέλατε; Περισσότερα θα έχουμε.

Ευτυχώς που είχαμε ΕΣΡ και επί 27 χρόνια απολαμβάναμε τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας μας.

❒  Στ' αρχίδια μας αν δεν έχουμε ΕΣΡ. Κι όταν είχαμε, σκατά στα μούτρα όλων μας ρίχνανε τα ιδιωτικά κανάλια. 

Κι αν ο Παππάς δικαιολογημένα πει ότι αφού τα κανάλια δεν έχουν πια άδειες δεν πρέπει να εκπέμπουν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα; Αν αύριο τα κλείσει;

❒  Πώς θα πήγαινε καλά η ιδιωτική τηλεόραση όταν ξεκίνησε το 1989, τη χρονιά που ξεκίνησε τη σύντομη αλλά καυτερή κυριαρχία του στα πολιτικά μας πράγματα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;

Η τηλεοπτική εμμονή στα πολιτικά πράγματα μας πρόσφερε και το συμπέρασμα ότι ο Βενιζέλος είναι κακός συνταγματολόγος. Αυτός έβαλε την πλειοψηφία 4/5, 80% της διάσκεψης  προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Για τις άλλες ανεξάρτητες αρχές υπάρχουν οδοί σωτηρίας, σε περίπτωση μη επίτευξης της ενισχυμένςη πλειοψηφίας και μάλιστα μικρότερης του 80%. Αν λοιπόν ξέχασε την πρόβλεψη, -ενώ - τι θα γίνει αν δεν σχηματιστεί αυτή η Βορειοκορεάτικη πλειοψηφία, είναι κακός νομοθέτης, αλλά και κακός αναγνώστης του Συντάγματος. Αν επίτηδες δεν την έβαλε πιστεύοντας ότι έτσι θα αναγκάσει σε συναίνεση αποδεικνύεται ή για οποιονδήποτε άλλο -καλό ή κακό- λόγο, πάλι κακός νομοθέτης είναι. Αποφεύγουμε το "ηλίθιος", γιατί συμπεριφορά ηλιθίου δεν έχουν μόνο ηλίθιοι.  

-Γέροντά μου αγιάτρευτε, τι προβλέπεις;
-Στην επόμενη διάσκεψη προέδρων της Βουλής θα γίνει πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Επίτιμο Μητσοτάκη και μέλη όποιους θέλει αυτός. Αμέσως και ατυχώς μετά ο διάολος θα σπάσει το ποδάρι του και η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ του Πολύδωρα που δεν θα είναι υποψήφιος.


Οι εκπρόσωποι της Θεσμόικας νευρίασαν και φεύγουν ως αποτυχημένοι δηλώνοντας: “Γαμώ την αγανάκτησή μας, τόσες μέρες απειλούμε ότι θα σας σουβλίσουμε κι εσείς δε μας δίνετε καμία σημασία κι ασχολείστε μόνο με το χαζοκούτι σας;”

❒  Συγχωρέστε με, τα πήρα και δεν ήταν λεφτά: Τι σε νοιάζει, ρε μαλάκα, πότε θα γίνει σεισμός; Αφού δε μπορεί αυτό να το ξέρει κανείς. Και γιατί να το ξέρουμε; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε να φτιάχνουμε κτήρια της προκοπής. Οι αρχαίοι έφτιαχναν ναούς και άλλα κτήρια με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο τόπο, ώστε όποτε και να γίνει σεισμός να μην πάθουν τίποτα. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι στα αρχαία χρόνια δεν γίνονταν σεισμοί. Δυστυχώς τα αρχαία δεν τα έριξαν οι σεισμοί, αλλά οι φανατικοί χριστιανοί των Βυζαντινών (Ρωμαϊκών) χρόνων.

Το παραπάνω έχει να κάνει και με τις εξετάσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Εγώ ήμουν από εκείνους που δεν τους ένοιαζε τι θέματα θα έβαζε ο κάθε καθηγητής ή ποια είναι τα “SOS”. Απλώς διαβάζαμε όλο το μάθημα οπότε ό,τι και να έπεφτε το γράφαμε.


❒  Μάθαμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση μπράβων μεγαλοεργολάβων. Τι λε, ρε παιδί μου! Πέφτω απ' τα ντουμάνια.

Τελικά τα παιδιά της ΚΝΑΙ μόνο τα φρικιά μπορούσαν να δείρουν. Τους ναζιστές τους απέφευγαν και με το δίκιο τους γιατί από αυτούς τις αρπάζουν.


❒  Το (ένα είναι το) κόμμα καταγγέλλει ότι το ΕΣΡ θεσμοθετήθηκε γι' αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης από το προτσές της επανάστασης, ώστε να μην ωριμάσουν μετά τις αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες. 

Για να μην είμαστε άδικοι όμως, οφείλουμε να πούμε ότι το ΚΚΕ στη Βουλή είναι πανταχού “Παρών”. Δεν ψηφίζει τίποτ' άλλο. Και σε δικές του προτάσεις πάλι “Παρών” ψηφίζει.  

❒  Το ΣτΕ(ϊνγκ αλάιβ) καταφέρνει να κρατά ψηλά την προσπάθειά του να ξεφτιλιστεί. Δεν φρόντισε να μη διαρρεύσουν τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων της κυβέρνησης για μετασχηματισμό δομής υπουργείων, σχέδια που του υποβλήθηκαν για έλεγχο νομιμότητας. Κάποιοι εκεί μέσα έβαλαν αυτό το ανώτατο δικαστήριο στην τηλεοπτική επικαιρότητα.

-Δηλαδή, μπαμπά, το ΕΣΡ πόσο ανεξάρτητη από τη ΝΔ είναι αρχή;

-Σκάσε.

-Γέροντά μου αγιάτρευτε, γιατί δεν πρόβλεψες τι θα πει αύριο ο πρόεδρος του ΣτΕ στους καναλάρχες μετά τις νέες προσφυγές τους;
-Άντε γαμηθείτε κι εσείς, μας πρήξατε, έχουμε κι άλλες δουλειές, γαμώ το κέρατό μου!... Κατάλαβες τώρα, τέκνον μου γιατί αντιστάθηκα στον πειρασμό να κάνω αυτή την πρόβλεψη;


Πάει χάλασε ο κόσμος. ΜΑΤατζήδες πλακώθηκαν με χρυσαβγάδες έξω από το κτήριο όπου γίνεται η δίκη εναντίον των δεύτερων. Ειρήνη υμίν, αδέλφια. Τέτοια συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. 

❒  Παρακαλώ, μην συγχέετε τις βούρτζες με τις πούτζες. Η ΝΔ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο των καναλαρχών. Απλώς στη διάσκεψη προέδρων της Βουλής δήλωσε ότι δεν θέλει τη ρήτρα του “νόμου Παππά” για τουλάχιστον 400 εργαζομένων αποκλειστικής απασχόλησης σε κάθε κανάλι. Ρε μαλάκα, η ΝΔ θα τους πλήρωνε;

Και μιλάνε με πολλή προφορά. Σαν τους δεξιούς ηθοποιούς που κάνουν εκφώνηση σε διαφήμιση και τη σοκολάτα τη λένε shοκολάτα.


Τσίπρας: Πρόσεχε με το ΕΣΡ, γιατί στο τέλος ΣΥΡΙΖουν τον γαμπρό.
Κούλης: Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλα νομοπάτια.


Και καλό μήνα. Χθες 31 Οκτωβρίου μάθαμε ότι ο Άλφα που μη παίρνοντας άδεια με τον διαγωνισμό έβαζε μπρος τους εργαζόμενούς του, τώρα που δεν κλείνει, δεν τους πλήρωσε. Δικαιολογία έχει: "Εμείς υπερασπιζόμαστε την εργασία των υπαλλήλων μας, όχι τις αποδοχές τους". 

❒  Πριν από λίγο, μετά από έκτακτη συνεδρία(ση) του Κούλη με τον εαυτό του, θέλει ΕΣΡ, αλλά με πρόεδρο όχι τον Μορώνη, αλλά τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο, τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Δε μας λένε τι άλλαξε που τους έκανε ν' αλλάξουν θέση σε λιγότερο από 24 ώρες από τη διάσκεψη προέδρων της Βουλής όπου ψήφισαν “Παρών”, από "Κατά", άλλη αδικαιολόγητη αλλαγή κι αυτή. Δε μας λένε και τι πίνουν. Ρε σεις, να μας συστήσετε τον έμπορα!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: