30/10/16

Η Ζωή προεδρού και ξερό ΕΣΡ

Η ΝΔ σύρθηκε και δέχεται τελικά να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, αλλά ως μονομελής προεδρική ανεξάρτητη αρχή με τ' όνομα Πολύδωρας, που 'ναι στα βόδια γρήγορας.

❒  Ο Πολύδωρας είναι e-ψιλού ρίσκου κυβερνητική επιλογή. Θυμίζει την πρώτη εμφάνιση του μακαρίτη Χρηστάκη και του λάιβ ΛεΠά. Γυναικείες φωνές από αντρικό σώμα, κακέκτυπα καστράτι, θ' απέφεραν ή τεράστια καταστροφή ή τεράστια επιτυχία. Και όμως ήρθε η επιτυχία, ίσως όχι τεράστια, αλλά ήρθε, για χίλιους λόγους που δεν προλαβαίνω να σας παραθέσω, παρά μόνο τον πρώτο: το ασυμβίβαστο προκαλούσε γέλια, χωρίς να οδηγεί τους φορείς να γίνονται περίγελος. 

Πάντως ο Πολύδωρας ήταν η πιο ευφάνταστη πρόταση με νόημα. Επέλεξαν τον γελοιωδέστερο δεξιό με καλή παρουσία στα ΜΜΕ. Να δούμε αν θα 'χει το θάρρος ο Κούλης να πει ότι γι' αυτό τον λόγο δεν τον δέχεται.


❒  Τουλάχιστον, ρε παιδιά, δεν έκαναν τον Πολύδωρα πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για σκεφτείτε να είχαμε τώρα προταθέντα για πρόεδρο ΕΣΡ τον Πάκη!

Το ατυχές της προτάσεως Πολύδωρα, για συνεργασία ΝΔ-Χρυσής Αυγής, δεν ήταν αυτή καθαυτή η πρότασις, αλλά το ότι ο Βύρων θεωρούσε ότι αυτό θα έκανε καλό στη ΝΔ. Αλλά την πρόταση αυτή δεν την έκανε στη ΝΔ, αλλά στη Χρυσή Αυγή.

❒  Ποιον θα προτείνει ο Κούλης για πρόεδρο του ΕΣΡ; Πολύ απλό: τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: