29/10/16

Κύριε Κούλη, απαντήΣτΕ

Κύριε Κούλη, αφού εμμένετε στο μπλοκάρισμα της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης οφείλω να σας ρωτήσω:

❒  Τι νομίζετε ότι προσφέρετε στη χώρα με αυτή την ενέργεια;
Μήπως έτσι δεν θα μειωθεί ο αριθμός ενημερωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που κάθε ημέρα μειώνουν το προσωπικό τους ακόμα και με μπλοκάκια; Σίγουρα όχι θα μου απαντήσετε, γιατί ο καθορισμός του πληθικού αριθμού των καναλιών είναι έτσι κι αλλιώς αρμοδιότητα του ΕΣΡ, τουτέστιν δεν θέλετε, ειδικά εσείς, να του στερήσετε του συμβουλίου την άσκηση αυτού του δικαιώματος.

❒  Μήπως δεν θέλετε το ΕΣΡ να εφαρμόσει τον ψηφισμένο νόμο 4339/2015, πέραν φυσικά του άρθρου 2α που όμως αυτομάτως τίθεται ανενεργό, αφού τον διαγωνισμό θα τελέσει το συμβούλιο και όχι το προϊστάμενο υπουργείο;
 Αποκλείεται, θα μου απαντούσατε, γιατί έτσι θα παραβιάζατε το Σύνταγμα του οποίου ζητάτε την υπεράσπιση. (Τη ζητάτε από άλλους, αλλά τέλος πάντων) 

❒  Μήπως δεν θέλετε το ΕΣΡ να τελέσει τον διαγωνισμό, αλλά να το κάνει κάποιος άλλος;
Ούτε γι' αστείο δεν θα το λέγατε αυτό, αν και δεν φημίζεστε για καλύτερα αστεία.

❒  Μήπως εξειδικεύοντας το προηγούμενο δεν θέλετε τα κανάλια να έχουν πχ υποχρεωτικά 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στο μισθολόγιό του το καθένα;
Αδύνατον, γιατί εσείς και οι καναλάρχες οι ίδιοι ήσαστε εκείνοι που κλαίγανε σαν Μανιάτισσες μοιρολογίστρες και μάλιστα προκαταβολικά, επειδή κάποιοι τηλεοπτικοί θα έχαναν τη δουλειά τους.

❒  Μήπως δεν θέλετε με τίποτα να πληρώσουν οι καναλάρχες για την προσωρινή τους άδεια, μέχρι τον διαγωνισμό;
Το αποκλείω να το ομολογήσετε αυτό, πάμε παρακάτω.

❒  Μήπως δεν θέλετε ν' αλλάξει τίποτα στα τηλεοπτικά επειδή υπηρετείτε τα αφεντικά των καναλιών;
Αποκλείεται, για μένα, αν και δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

❒  Μπας και δεν θέλετε ν' αλλάξει τίποτα στα ΜΜΕ επειδή οι ιδιοκτήτες καναλιών είναι αυτοί που σας υπηρετούν προπαγανδιστικά να πετύχετε τους σκοπούς σας;
Μπα, δε νομίζω.

❒  Μήπως ισχύουν και τα δύο παραπάνω;
Ξέρω θα μου πείτε όχι και σας καταλαβαίνω, αλλά μόνο για ποιο λόγο θα το πείτε.

❒  Ίσως δεν θέλετε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ επειδή αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε, λόγω αυξημένης πλειοψηφίας 4/5 που απαιτείται.
Σκεφτείτε πριν απαντήσετε αυτό.

❒  Πώς θα σας φαινόταν, κύριε Κούλη, αν κάποιος αναρωτιόταν δημοσίως: “Πόσο ικανή είναι αυτή η ΝΔ που ακόμα και ως αντιπολίτευση μπορεί συστήσει ΕΣΡ, αλλά δεν το καταφέρνει;”
Δεν είμαι εγώ αυτός που γελάει, κύριε Κούλη. Είναι πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: