13/10/16

Πλειστηριαλισμός

Σε έναν πλειστηριασμό όλα τα ακίνητα της ΝΔ (πλην Επιτίμου) με τιμή εκκίνησης τα 200 εκατομμύρια. Το κτήριο της Ρηγίλλης εξαιρείται ως πρώτη κατοικία.

❒  Η Τράπεζα Πειραιώς ζητά κατάσχεση της βουλευτικής αποζημίωσης του Κούλη και όλων των συντάξεων του Επίτιμου για το δάνειο του Εθνικού Κήρυκα Χανίων Αμυγδάλου.

Αν κατάλαβα καλά, τα χρέη των καναλιών και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που θεωρείται αδύνατον ν' αποπληρωθούν πέρασαν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στο δημόσιο χρέος; Πλάκα θα είχε τα κόμματα να μετατραπούν σε ομόρρυθμες εταιρείες, οπότε θα κινδυνεύουν για χρέη οι περιουσίες των ηγεσιών τους.


❒  Συμφωνία αλήθειας, συμφωνία με την αλήθεια ότι δεν θα τη “δώσει” ποτέ.

Ο Επίτιμος Μητσοτάκης μια πλάκα έκανε, αλλά οι δικοί του για πρώτη και τελευταία φορά τον πήρανε σοβαρά κι έκαναν την πλάκα του πρόεδρο της ΝΔ. Εδώ επιβεβαιώνεται η χρησιμότατη έκφραση (πρόεδρος) "της πλάκας".

❒  Εντάξει, το είπαμε το αστειάκι: τουριστικά μαγαζιά πουλάνε τσολιαδάκια made in China, (παλιά Χονγκ-Κονγκ) σήμερα οι Κινέζοι βρήκαν ότι ο πήλινος στρατός τους είναι τεχνολογίας made in Greece.

Μαστρο-Τραμπ-ρούκλη, προτιμώ ν' απογοητεύσει τους Αμερικάνους η Χίλαρι Κλίντον παρά εσύ.

❒  Τι να πει κανείς για τον γαμίκουλα Τραμπ; Ότι τα λεφτά του γαμούν κι όχι ο ίδιος; Ότι σε λίγα χρόνια θα βάλει υποψηφιότητα για προέδρος των ΗΠΑ η σύζυγός του;

Πάντως αν βγει ο Τραμπ(ούκος) πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά το "ουδέν κακόν αμιγές καλού", ίσως πάρει σύμβουλό του τον Κούλη, άντε τον Θεοδωρκνιτάκο.

❒  Πέθανε ο Ντάριο Φο. Στους Έλληνες τον γνώρισαν δραματουργικά ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου στο θέατρό Άλφα. Η Ελλάδα τον γνώρισε κοινωνικά από το “Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω”. Οι υπόλοιποι της Γης τον γνώρισαν κοσμοπολίτικα από το Νόμπελ λογοτεχνίας που πήρε το 1997.

Δεν θα παραξενευτώ αν μάθω ότι φασίστες εθνικιστές καταδικάζουν τη σπουδαία αυτή παρουσία στην ιστορία επειδή “Ντάριο” εκφέρεται στα Ιταλικά ο “Δαρείος”. Πέρσης αυτοκράτορας που ήθελε να καταλάβει τ' άγια χώματά μας και λοιπά. 

❒  Καλό θα ήταν το μάθημα της ιστορίας να σταματήσει ν' ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τους πολέμους, αλλά και με άλλες σχέσεις μεταξύ πολιτισμών γειτονικών λαών που είναι πολλαπλάσιας διάρκειας και αξίας γνώσεων. 

Ελευθεραγορίτισσες, ελευθεραγορίτες, εσείς που διαμαρτύρεστε για τι θα έχουμε μόνο 4 ενημερωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μέσω Digea, άλλα τόσα ψυχαγωγικά, παράλλα τόσα αθλητικά και ποιος ξέρει πόσα ακόμα θεματικά, μην ξεχνάμε και τα τοπικά που με διάφορους τρόπους θα εκπέμπουν για κάποιες ώρες και στην Αθήνα, μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να έχουμε άπειρα κανάλια που θα χρησιμοποιούν πλατφόρμες συνδρομητικών και ακόμα δεν ξεκίνησε καλωδιακή τηλεόραση στην Ελλάδα. Άλλο θέλω να σας ρωτήσω.

❒  Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ που από 23 τράπεζες με έδρα την Ελλάδα που είχαμε το 2005, φτάσαμε να έχουμε μόνο τέσσερις; Αυτό δεν είναι τροχοπέδη στην ελεύθερη αγορά, γαμώ το κέρατό μου, αλλά κάνετε την πάπια επειδή το επέβαλε η Κομισιόν;

Κόπτεστε για 2.000 θέσεις εργασίας που κατά τη γνώμη σας θα χαθούν από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, ες και τα δύο καινούργια είχαν άλλους τόσους έτοιμους πριν καν πάρουν την άδεια, λες και ο Σαββίδης για παράδειγμα δεν έκανε πρόταση ν' αγοράσει όπως είναι STAR ή Άλφα;

❒  Γιατί δεν κάνατε κιχ όταν οι καναλάρχες έδιωχναν πολύ περισσότερους από τους διπλάσιους λόγω περικοπών;

Γιατί δεν είπατε κουβέντα για τι 68 χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλων που μειώθηκε σε 44,4 χιλιάδες (μείωση 35%) σήμερα και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω σε λιγότερο από 40 χιλιάδες; Τι πίνετε; Μη μας δίνετε.


❒  Γιατί να μην είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος “ορφανό” του Σημίτη, που κατά τη ΝΔ πρόδωσε την Ελλάδα στην υπόθεση των Ιμίων, παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, οργάνωσε μέσω του Χρηματιστηρίου τη μεγαλύτερη λεηλασία που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα, πλαστογράφησε τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: