12/10/16

Πουροφιλελέ

Η θεωρία του λεγόμενου νεοφιλελευθερισμού δεν είναι τόσο νέα. Διατυπώθηκε αρχές της δεκαετίας του '60 και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Πινοτσέτ (με “πατριάρχη” Φρίντμαν σύμβουλο) από τις αρχές της δεκαετίας του '70. Γιατί να λέγεται λοιπόν νεο-φιλελευθερισμός;

❒  Γιατί την συνομήλικη μουσική ροκ να μην τη λέμε νεορόκ;

Προτείνουμε: Παλαιοφιλελευθερισμός, παλιο φιλελευθερισμός, γεροφιλελευθερισμός, πουροφιλελευθερισμός.

❒  Το μόνο που κατάφερε ο νεοφιλελευθερισμός πολιτικά στην Ευρώπη ήταν να διαλύσει τη σοσιαλδημοκρατία. Οικονομικά κατάφερε να επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια της κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Στην Ισπανία οι ακροδεξιοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να εμφανίζονται αυτόνομοι με αντιπολιτευτικό κόμμα. Κυριαρχούν στο δεξιό και στο σοσιαλιστικό κόμμα και κυβερνούν.


❒  Η πιο βρωμερή, δηλαδή χαρακτηριστική ατάκα του Στουρνάρα στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΜΜΕ ήταν: “...η απόφαση του διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος έχει ισχύ νόμου”. Αμέσως τον επανέφερε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολύς Στουρν συμπλήρωσε χαμογελώντας στο στυλ, “πλάκα κάνω” και είπε: “Ναι, ναι, στις τράπεζες”. Κάποιος να του κόψει τη φόρα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Δε μας χέζεις, ρε Στουρνάρα;

Ποιος θα καταλάβει πρώτος ότι αποκλείεται να κυβερνήσει την Ελλάδα;
1) Ο Κούλης
2) Ο Στουρν


-Μπαμπά. Η Samsung  εξαιτίας ενός μόνο μοντέλου κινητού χάνει σε λιγότερο από μια μέρα 15 δισ. $. Εμείς γιατί πλακωνόμαστε εδώ και μήνες με την Ευρωζώνη για 1,7 δισ;
-Σκάσε.


Σύντροφοι, όλοι αύριο στο Δημαρχείο Αγουλινίτσης, ν' αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό πλοίου πατριώτη εφοπλιστή που τιμά τη χώρα μας με τις ξένες σημαίες του.

❒  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε. Οι εργατικές κατοικίες έτσι κι αλλιώς δεν πλειστηριάζονται. Για ποιο λόγο ακούω τόσες μαλακίες από κανάλια; Αφού μόνο τον Κούλη πείθουν τέτοιες πίπες.

Από το 1829 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Τώρα το πήραν είδηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ; Αυτό πρέπει να με κάνει ν'΄αλλάξω γνώμη για την αξία του ή με πείθουν ότι σωστά τους εκτιμώ;

❒  Ο Κούλης μετά την (πανωλε)θριαμβευτική νίκη του στη συζήτηση για τη διαφθορά, την έκανε για ΗΠΑ, επειδή η επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της νίκης θα ήταν δύσκολη εντός των συνόρων. Ο ρόλος αυτός πέφτει στην πλάτες του κάθε καναλάρχιδου, συγνώμη, καναλάρχιδος.

Ο Κούλης δεν θέλει ΕΣΡ γιατί φοβάται ότι θα του φορέσει κάνα κουστουμάκι εκατομμυρίων πρόστιμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων.


❒  Η Ντόρα ζορίστηκε, αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι είναι αποτυχημένη πολιτικός. Ο Κούλης δε θα χρειαστεί να κοπιάσει πολύ για να το πετύχει κι αυτός. Η απορία μου είναι από πού κι ως πού ο πατέρας τους είναι πετυχημένος πολιτικός; Τι ακριβώς κατάφερε; Για τι καλό έμεινε στην ιστορία; Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε “πετυχημένος πολιτικός”;

Ο Κούλης ως επιλογή είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη δεξιά.


❒  “Συναγερμός στο Πεντάγωνο”, διάβασα και νόμιζα ότι έρχεται (γι' άλλη μια φορά) ο Τρίτος Παγκόσμιος Κύπελλος, συγνώμη, Πόλεμος. Και ήταν για κάτι χάρτες που παρουσίασε για 100στή φορά η Άγκυρα. Έλεος!... Όχι άλλους συναγερμούς, μας ενοχλούν στο κρεβάτι. Ακόμα, Πεντάγωνο είναι το υπουργείο Αμυντικών Επεμβάσεων σε άλλες χώρες. Το δικό μας λέγεται υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Και όταν διαβάζω “συναγερμός” για κάποια άγνωστη διάσημη που εμφανίστηκε κάπου με μίνι ή σε παραλία με μαγιό, όταν βλέπω αυτόν τον “συναγερμό” στο ΥΠΕΘΑ καταλαβαίνω ότι την πάτησα.


❒  Μαλάκα μου, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας λειτουργεί ελληνορθόδοξη εκκλησία. Αν πιστεύεις ότι οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας αποτελούν κίνδυνο καλύτερα να τους φτιάξουμε ένα τζαμί για να τους ελέγχουμε. Πάντως δεν είδα να παθαίνει τίποτα η χριστιανική πίστη π.χ. Στην Κομοτηνή με τα τζαμιά.

ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΤΙΓΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: