30/9/16

Υφαλοτρυπίδα

Ο Ερντογάν μπερδεύτηκε. Ήθελε να πει πως η ελληνική κυβέρνηση -και όχι η τουρκική- έπρεπε να αρνηθεί το 1923 να υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάνης. Ευτυχώς γι' αυτόν δεν μίλησε για την υφαλοκρηπίδα, γιατί θα μπερδευόταν κι εκεί και θα ήταν σα να μιλάει για οθωμανικό δίκαιο, δηλαδή θα (αυτο)καρφωνόταν.

❒  Η Τουρκία εμφανίστηκε εκεί ως ηττημένη του (πρώτου) Μεγάλου Πολέμου Οθωμανική Αυτοκρατορία και η Ελλάδα εμφανίστηκε ως ηττημένη της μικρασιατικής εκστρατείας. Ό,τι καλύτερο για τους λαούς και των δύο χωρών.

Η Ελλάδα έχασε περισσότερα απ' όσα η Τουρκία με τη συνθήκη της Λωζάνης, ετοιμάσαμε και σχετική ανάρτηση.


❒  Το συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που ζήτησε η ΝΔ το δίνουν οι ίδιοι οι μαθητές: “Πείτε στον Κούλη να μη μας πελατεύει”. Πράγματι η ιδιωτική παιδεία κάνει τους μαθητές και αργότερα τους φοιτητές, πελάτες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μαγαζιά και την Παιδεία την μετατρέπει σε αγορά.
 
Το χειρότερο για τον Κούλη είναι που είπε ότι αν γίνει πρωθυπουργός  θα επιβάλει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας Παιδείας
με τη βοήθεια του κράτους.

❒  Σημείωση: Ο Κούλης έκανε στη Βουλή γαργάρα τα περί διαπλοκής, όρο που “θέσπισε” ο πατέρας του.

ΚΟΥΛΗ
Δεν γίνεται πρωθυπουργός όποιος θαρρεί πως είναι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (των πρώην κυβερνητικών κομμάτων)
Μάθαμε για τα μαύρα ταμεία του πράσινου ΠΑΣΟΚ και της γαλάζιας ΝΔ.

Ο Πάσχας της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ότι τα δυο κόμματα δυστυχώς δεν θα αποπληρώσουν τα 400 εκατομμύρια που χρωστάνε και θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού με ανακεφαλαιοποίηση.
 
❒  Αλήθεια, πόσο φερέγγυο είναι ένα κόμμα για δάνειο χωρίς εγγύηση ακινήτου; Κανείς τραπεζικός δεν τολμά ν' απαντήσει. Επιμένουμε, λιγότερο τραπεζικό κράτος επιτέλους.

Το χειρότερο για το τραπεζικό κράτος είναι ότι ο Συνασπισμός πήρε δάνειο (σχετικά πολύ μικρό) με εγγύηση το κτήριο των γραφείων του της Αγίου Κωνσταντίνου και το αποπλήρωσε.


❒  Τι σημαίνουν ελαστικές σχέσεις εργασίας; Δυσμενείς για τους εργαζόμενους. Το σημαίνει ελαστικό ωράριο; Σημαίνει δυσμενές για τους εργαζόμενους. Τι σημαίνει ελαστικές συνδικαλιστικές ελευθερίες; Κάτι δυσμενές για τον συνδικαλισμό, δηλαδή για τους εργαζόμενους.  Τα ελαστικά των αυτοκινήτων σημαίνουν κάτι πολύ δυσμενές γιατί σύμφωνα με την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων πωλούνται σε αστρονομικές τιμές.
 
-Τι δουλειά κάνουν οι περισσότεροι από τους πλουσιότερους Έλληνες;
-Δανειολήπτες;


❒  Προφανώς πτωχοί Έλληνες θα πληρώσουν την ανακεφαλαιοποίηση και της DB. Φαίνεται το ίδιο παράδοξο όσο ήταν και η "σωτηρία" από εμάς των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών της δικής μας χώρας.

ΔΙΑΚΟΦΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Παρακολουθήστε τη σωτηρία της Ντόιτσε Μπανκ, παράσταση με ελληνικούς υπέρτιτλους. Τα εισιτήρια είναι τσουχτερά και η αγορά τους υποχρεωτική.

ΣΤΑΥΡΟΘΟΔΩΡΑΚΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ

Τα μικρά ρυάκια φλυαρούν με θόρυβο, γιατί δεν έχουν βάθος. Τα μεγάλα ποτάμια κυλάνε σιωπηλά.

ΛΟΓΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ

Τον γάιδαρο που πείθεται ευκολότερα, φορτώνουν περισσότερο
Χρ. Σπίρτζης: Ο ΟΑΣΘ από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού. (Μέτοχοι είναι και πολλοί εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί)

-Μπαμπά, η εκτελεστική εξουσία ιδιωτικοποιείται με κυβερνήσεις τεχνοκρατών;
-Σκάσε.


❒  ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ
Φυσικά και μια δεξιά κυβέρνηση θα ξεπουλήσει τις ΔΕΚΟ που μόλις πέρασαν στο Υπερταμείο. Όχι όμως επειδή τις βρήκε στο Υπερταμείο, εκτός κι αν υπάρχει αφελής στην Ελλάδα που πιστεύει ότι αν δεν τις έβρισκαν εκεί δε θα μπορούσαν να τις ξεπουλήσουν, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον κερδοφόρο ΟΤΕ και πιο πριν με τα κερδοφόρα Ντιούτι Φρι των συνόρων, η ΝΔ με υπερκερδοφόρο ΟΠΑΠ και βάλε...

Ως κίνηση τακτικής λοιπόν να περάσουν στο ταμείο ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές  ήταν σωστή. Κίνηση τακτικής σημαίνει “Ναι, ναι, άστο και βλέπουμε”. Σιγά την υποχώρηση, ρε σύντροφε. Εκτός αν καταργήσουμε την τακτική και βάλουμε μπρος τον στρατηγικό στόχο, την επανάσταση. Κανένα πρόβλημα, αλλά να δούμε πόσοι θα είμαστε. Ελπίζω ο αριθμός να μη μας κατατάξει στους πραξικοπηματίες.


Απ' ό,τι μπορούμε να συμπεράνουμε κοιτώντας την παρακάτω ομιλητική εικόνα, εντοπίστηκε και συλήφθηκε συμμορία παραχαρακτών στην Τραπεζούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: