30/6/16

Μικρά Στερλίνα

Μήπως η Βρετανία αναδεικνύεται στον προστάτη που έχασαν οι λαοί της Ευρώπης και παραδίδονται τώρα έρμαια στην ακόμα χειρότερη λιτότητα προς όφελος των Γερμανών εργοδοτών; Όχι βέβαια.

Απλώς πάντα ένα γεγονός πυροδοτεί καταστάσεις που εγκυμονούνταν, αλλά ήταν απαραίτητη  μια αφορμή για απλωθεί η πρόφαση. 

Τα δήθεν “ιστορικά” πλήγματα, όπως το Brexit, βοηθούν στη συνέχιση της κλοπής πλούτου λαών, αλλά με τον μανδύα του σωτήρα. Εξωτερικές βοήθειες δεν υπάρχουν. Οι ναζιστές του Χίτλερ και οι βιομήχανοι χορηγοί τους δεν ηττήθηκαν από την απόβαση στη Νορμανδία. Είχαν ήδη ηττηθεί πρώτη φορά στην πολιορκία του Λένινγκραντ (νυν Αγία Περούπολη) και άρχισαν να υποχωρούν για πρώτη φορά μετά την ήττα στο Στάλινγκραντ. (νυν Βόλγογκραντ) Η απόβαση στη Νορμανδία και οι νεκροί και οι άλλες καταστροφές που επέφερε ήταν μόνο για να πάρουν και οι σύμμαχοι ένα κομμάτι –όσο γίνεται μεγαλύτερο- από την Ευρώπη που έχανε ο Χίτλερ. Μην την πάρουν όλη οι Σοβιετικοί.

Όσοι σήμερα περιμένουν σωτηρία από Βρετανία και ΗΠΑ την πατάνε χειρότερα. Ονειρεύονται μια απόβαση στη More Μανδύα. Και με έναν παραπάνω μανδύα, μόνο ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρονται.

Μου τη σπάει που ο Σόιμπλε κάνει πλάκα και ζητά να επιβληθούν πρόστιμα στις χώρες που παραβιάζουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ με πρώτη φυσικά τη Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: