7/5/15

Νάιν αποζημειώσειζ γιοκ

Όλγα Τρέμω: “Ο Ντάισελμπλουμ πριν από λίγο έκλασε”.


►Το “γιοκ” στις αποζημιώσεις σε θύματα πολέμου έφαγε “νάιν” μαζί με το όχι πολεμικές επανορθώσεις . Αξέχαστο (νεκρό) το “φοργκέτ ιτ Γιάννης”. (με δύο νι ο ντας ιστ άιν Στουρν) Τώρα όλα συζητιούνται. Ίσως όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά συζητιούνται.

€νδεια-μΕΕση συμφωνία. Η αντιπολίτευση θα την χειριστεί ως ενδιάΜΜΕση κι ας είναι ενδεια-μιση. Το ερώτημα παραμένει: μπορεί ν' αλλάξει η €€υρώπη; Για την ώρα στη θέση της ενδιάμεσης συμφωνίας έχουμε ενδιάμεσες εκπτώσεις.

►Ο Γιούνκερ υπόσχεται: Ούτε χρεοκοπία, ούτε Grexit. Το μνημόνιο διαφωνεί, γιατί εγγυάται και χρεοκοπία και Grexit .

Την Παρασκευή η κυβέρνηση έκλεισε 100 μέρες. Μην πείτε “να τις χιλιάσει”, γιατί συνήθως μετά τις χίλιες, στα τρία χρόνια, έχουμε πρόωρες εκλογές. Αν και δε βλέπει κανείς πρόωρες ούτε για πλάκα. Βλέπω τον Τσίπρα πρωθυπουργό για 20 χρόνια μέχρι να βαρεθεί. Ο λόγος;

►ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΟΚ
Οι τύποι μιλάνε σαν τους δύστυχους που παίρνουν ατάκες από ΜΜΕ. Στην Ελλάδα αντιπολιτεύεται όποιος ξέρει Γερμανικά.  Η πλάκα είναι ότι μέχρι και την Κυριακή των τελευταίων εκλογών ο Σαμαράς μετριόταν ως  καταλληλότερος πρωθυπουργός. Μετά το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και η ΝΔ. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι ως εναλλακτική λύση προβάλλει η Ντόρα. Φρίκη . Ο Πάγκαλος που τελικά αντί για ΠΟΤΑ ΜΗ ψήφισε ΝΔ λέει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάχος.

►Έχεις να διαπραγματεύεσαι με σκληρούς συνομιλητές και πίσω σου να έχεις και τους μνημονιάκηςδες να λένε άλλος το χοντρό του και άλλος το μακρύ του υπέρ των αντιπάλων της χώρας σου. Και όσο κρατάνε οι διαπραγματεύσεις οι πισινοί σου με τις απίθανες “συμβουλές” τους χαντακώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά σου. Πώς να σηκώσεις τόσο βάρος; Αν γίνουν εκλογές θα πάρεις το 60% των εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: