11/5/15

Μίλα μου €υρώμικα

Το χρέος είναι πουτανάκι. Καλύτερα να το μαζεύεις παρά να το πληρώνεις.

Φυσικά τίποτα από τα δύο δεν θα καταφέρεις.

Απειλές Λαγού σε Κανέλλη: «Να δω πως θα φύγεις από το δικαστήριο», είπε κι έγινε αυτός λαγός.

Επίδοξων πραξικοπηματιών θινκ άρμα-τανκ σκέπτεται για λογαριασμό της Μέρκελ κι εξετάζει σενάρια γι' αντικατάσταση του Τσίπρα από τον Λαφαζάνη, που στη θέση του Βαρουφάκη θα βάλει τον Λαπαβίτσα. Η Μέρκελ ούτε σκέφτεται ούτε εξετάζει σενάρια. Βλέπει ό,τι βρει μπροστά της, γι' αυτό δεν κατάφερε ν΄ αποφύγει τον Σαμαρά που κουβαλάει βάρος στην υστεροφημία της.

Κακό ν' ανέβει ο συντελεστής φόρου αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων. Θ' αρχίσουν οι πλούσιοι ν'  αγοράζουν φτηνά αυτοκίνητα του λαού. Λίγοι είναι, αλλά θα καταφέρουν να στερήσουν το ΙΧ από τον φτωχό, γιατί καθένας τους θ' αγοράζει 10-2- φιατάκια στην καθισιά του, άλλα τόσα ΚΙΑ, και για καβάτζα μια ντουζίνα μεταχειρισμένους σκαραβαίους, ένα Λάντα Νίβα σε κάθε εθνική οδό για τα δύσκολα, βάλε τα Ντάτσια μιας χρήσης και τα Γιούγκο για να ξύνουν ενοχλητικούς φρεσκοβαμμένους. 

Αν φορολογήσεις τους πλούσιους θα φύγουν από τη χώρα, γιατί βρίσκονται στην Ελλάδα μόνο επειδή δεν πληρώνουν φόρο. Γι' αυτό άλλωστε η Εκάλη είναι γεμάτη με Ιταλούς, Γερμανούς, Ολλανδούς, Δανούς και δεν ξέρω γω πόσους Εγγλέζους εφοπλιστές.

Αυτές τις μέρες που έχουμε μίνι καύσωνα δεν προβλέπεται να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Όλο και κάποιος Ευρωπαίος φοιτητής οικονομικών όμως θα μας βγάλει από την ευρωζώνη για λίγη ώρα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Φίλε, λε / φίλε, λε / φιλελεύθερε λελέ μου / φίλε, λε / καλέ πού / καλέ πού / καλέ πού 'ν' τος / καλέ να τος / καλέ πού / τον ξελά / τον ξελά / τον ξελάσπωσε το κράτος / τον μαλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: