23/4/15

Στον άξονα των νιετ

Η Γερμάνια ποτέ δεν πληρώνει / δεν τη σκιάζει ιστορία καμιά.

Η Ελλάς καταχρεωμένη κάθεται στον άξονα των ζετ, ο Σόιμπλε όμως με το ταξίδι και τις συμφωνίες Τσίπρα στη Μόσχα κάθεται στον άξονα των νιετ.

Η Γαλλία κλέβει δική μας δόξα. Ασχολείται και μ' αυτή τη χώρα ο Σόιμπλε που δήλωσε ότι η Γαλλία θα χαιρόταν αν κάποιος εξανάγκαζε το Κοινοβούλιό της, σε μεταρρυθμίσεις, “...όμως αυτό είναι δύσκολο γιατί έχουμε δημοκρατία”.

Ε, ρε Χούντα που μας χρειάζεται!... Να δούνε τότε οι Γάλλοι ότι με ποιον θα είναι ο Σόιμπλε, ο δικηγόρος που έκαναν υπουργό Οικονομικών, επειδή απέτυχε παταγωδών στο ξεπούλημα της υποδομής της Ανατολικής Γερμανίας κι έβαλε την Δυτική και κατόπιν ενιαία Γερμανία 580 δισ. μέσα.

Ακόμα πληρώνουν την ανεργία και την αποβιομηχάνιση των ανατολικών επαρχιών.

Το ίδιο σύστημα είπε ο Σόιμπλε θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα. Φυσικά όχι επειδή πέτυχε, ούτε επειδή υπάρχουν κοινά με την πρώην κομμουνιστική Αν. Γερμανία, αλλά επειδή εδώ βρήκε πρόθυμους.

Η μεταφορά και συγκέντρωση χρυσωρύχων του Μπόμπολα στην Αθήνα δείχνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν κατάφερε πολλά, η αντιπολίτευση όμως ιδιωτικοποιήθηκε μονη της. Ούτε συγκέντρωση δε μπορούν να κάνουν χωρίς χορηγό.

Ο αριθμός εισόδου προσφύγων στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα μειώθηκε,είπε σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού ο αρμόδιο (υφ)υπουργός Ναυτιλίας. Μας μπερδεύει όμως που μεγάλωσε ο αριθμός εισόδου μεταναστών στα συστημικά κανάλια.

Ο λαϊκισμός των καναλιών συνεχίζεται: αναλαμβάνουν κόκκινα δάνεια τηλεθεατών. Σλόγκαν: “Εμείς ξέρουμε να χρωστάμε”.

Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εφοπλιστές. Ο Λάτσης αναλαμβάνει δάνεια πολιτών Αμαρουσίου και Ελληνικού μέχρι το ποσόν των 2 δισ. Βέβαια πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να  μάθουν και να πληρώνουν οι τσαμπατζήδες. Με το ζόρι.

-Μπαμπά,  τι διαφορά έχουν κράτος κι εκκλησία στο διαχωρισμό;
-Οικονομική και κάτι κτηματικές.

-Και μετά το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας πότε θα έχουμε και διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους;
-Σκάσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: