15/4/15

Αι γενεαί πάσαι όλαι

Αι γενεαί πάσαι όλαι 
Χρωστάμε πριν από το 1829 που συστάθηκε επίσημα το ελληνικό κράτος.

Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ παλιό και παράνομο. Επροχθές χρέος. ‘Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στις άλλες μικρές χώρες να μην ξοφλήσει.

Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι λένε ότι θέλουν να κάνουν καλό στην Ελλάδα. Τι είναι αυτό; Βάζουν στόχο να μας κάνουν όλους φτωχούς; Να έχουμε κομμουνισμό; Τότε όμως είμαστε όλοι φτωχοί επειδή τα μοιραζόμαστε όλα τα πλούτη. Με τον νεοφιλελευθερισμό φαινόμαστε όλοι φτωχοί γιατί μοιραζόμαστε όλα τα χρέη. Και των φτωχών και των πλουσίων.

Στον κομμουνισμό θα είχαμε στόχο να γίνουμε κάτι άλλο. Με το δόγμα Μέρκελ έχουμε στόχο τον εαυτό μας. Στοχοποίηση η φτωχοποίηση. Κόβουμε στόχο τη φτώχεια και περνάμε στην ποίηση για να μην τα σκεφτόμαστε.

Πάντως σημειώθηκε πρόοδος στη σχέση μας με τους δανειστές του κόσμου. Παλιά λέγαμε «Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά». Τώρα: «Μόνο στην Ελλάδα τα κάνουν αυτά».

Δεν γλυτώσαμε ακόμα από τους επενδυτές του κυρ-Αντώνη. Απλώς άλλαξαν προθέσεις. Το επί και το εν, το έκαναν από και εκ. Από τους επενδυτές περάσαμε στους απεκδυτές του δημοσίου. Ο κυρ-Αντώνης έφυγε και τους άφησε αμανάτι.

Μέρες που περνάμε, για να μην παίρνουμε μηδέν με τόνο ας γίνουμε λίγο υποτονικοί, μην είμαστε τόσο οξείς, βαρείς ή περισπώμενοι.

Υποστηρίζουν την κυβέρνηση πολλοί που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα των τελευταίων σφυγμομετρήσεων σε μία εικόνα:

Αν στη δεκαετία του ’70 έλεγες σε παλιό κομμουνιστή ότι κάποτε στην Ελλάδα θα έκλειναν τα εργοστάσια που παράγουν Κόκα-Κόλα και θα κάναμε εισαγωγή του αναψυκτικού αυτού από τη Βουλγαρία πώς θα του φαινόταν;

Πολλοί βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονται που συνεδριάζει η ολομέλεια της Βουλής και κοπιάζουν και ζαλίζονται και νευριάζουν και στο κάτω-κάτω βαριούνται να τρέχουν κάθε τόσο. Είδαν κι έπαθαν να εκλεγούν, πότε θα ξεκουραστούν επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: