18/3/15

Ντόρα πια

Η Ντόρα νευριασμένη έκανε έκκληση «…στις τρεις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουμε στην Ελλάδα να στείλουν συνεργεία αμέσως και να καθαρίσουν δωρεάν το κτήριο του Πολυτεχνείου, γιατί ούτε το ίδρυμα έχει χρήματα να το κάνει, ούτε το υπουργείο Πολιτισμού».

Φυσικά πήγε και το ’κανε ο Δήμος Αθηναίων. Η Ντόρα κάτι ίσως ήξερε, αφού από το 1990 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού. Όμως ήταν κάποτε και για λίγο δήμαρχος Αθηναίων και αναρωτιόμαστε, δεν ήξερε ότι μπορεί αυτή η υπηρεσία να καθαρίσει δύο τοίχους;

Πιθανότατα ο λόγος που ζήτησε από τις τρεις κατασκευαστικές να το κάνουν είναι άλλος. Ως νεοφιλελεύθερη βλέπει την Ελλάδα ως βλαχαδερό που δεν αντέχει αυτή την «ωραία» αντίληψη. Ο εργαζόμενος θέλει δικαιώματα και ο επιχειρηματίας θέλει να τρέφεται από το κράτος. Ας κάνει κι αυτός να δείξει ότι σε αυτόν πρέπει να στηριζόμαστε για να σωθούμε.

Αν περιμένει να σωθεί και η ίδια από τον Μπόμπολα και την παρέα του τα κονόμησε. Και γιατί να σώσουν τον νεοφιλελευθερισμό; Ειδικά τώρα που όλοι σκέφτονται πώς θα σωθούμε από αυτή την επιθετική καπιταλιστική αντίληψη, που είναι τόσο δήθεν όσο και η Ντόρα που δεν δείχνει να διαθέτει κανένα προσόν πουθενά, όπου κι αν κλήθηκε και πήγε να υπηρετήσει τις ιδέες της, αν φυσικά τις γνωρίζει.
Ποιος κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας στην Ελλάδα κάνει κάτι τσάμπα; Και ποιος γνωστός της, μέχρι και σύζυγος,  επιχειρηματίας δεν είναι κρατικοδίαιτος; Για δε ρωτάει τον Χριστοφοράκο; Ελεύθερος κυκλοφορεί στη Γερμανία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Έτσι "εθελοντικά" σκεφτόταν να κυβερνήσει, οταν ακόμα ονειρευόταν ότι μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: