25/3/15

Στη λεωφόρου Συγγρού η μπλε παρέλαση


Εμβατήριο: «Μπλε-μπλε-μπλε, μπλε-μπλε-μπλε, πού μας παν καλέ τα μπλε.»

Αντώνης τελετάρχης: «Μπορεί να είμαστε λυπημένοι και να φοράμε όλοι μπλερέζες, αλλά επιτέλους γίναμε Ευρωπαίοι. Τη στρατιωτική παρέλαση της εθνικής εορτής στη λεωφόρο της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, επίσης χορηγός της εισβολής του κομματικού στρατού μας στα Σκόπια, να τους κατακτήσουμε και δικά μας παιδιά να γεμίσουν τις κρατικές υπηρεσίες τους, γιατί στην Ελλάδα…

»… και τώρα περνούν οι τιμημένοι ανάπηροι πολέμου, προσφορά των ιδιωτικών κλινικών Κοντομηνά. Κατρακυλούν τα άρματα μάχης ευγενική προσφορά των διυλιστηρίων Λάτση Μήτσοι Κώτσοι. Τους αιθέρες μας διασχίζουν τα πολεμικά μας αεροπλάνα προσφορά της Ετζίαν που επιμένει: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας». Να και τα οργισμένα μας νιάτα ΟΫΚ που κατεβαίνουν ποδοκροτούντες και τραγουδούν τσακίζοντας λευκούς, μαύρους και κίτρινους μετανάστες προσφορά του ευγενή εφοπλιστή κόκκινου Μαρινάκη.
»Πρώτο άρμα εν μέσω νεφών με γαλανόλευκο χαρτοπόλεμο η γαλάζια γενιά της Ντόρας, τα Ντοράκια, με ντορείς να σε ντορώ, εν ντορώ τη δόξα, να Ντορής και ο Ψαρής, φιλελεύθερο αμάξι με δυο άλογα, το καρότο στο καλάμι καβάλα.

»Ακολουθούν τα γαλάζια παιδιά με τη φουστανέλα στους Γράμμους, τα Βίτσια και τη Σαμαριά στο φουρνέλο και λέμε το ψωμί Ψωμιάδη. Εν-δυο, εν-δυο φστανέλλα τσαρούχ’ φούντα φέσ’. Μας φεσώσανε, Μήτρο μουουουου! Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει. Δεν την πνίγει αλήθεια καμιά. Λίγο μόνο δεν είν’ φεσωμένη και ξανά για τα χρέη τραβά.

-Εσύ τι ντύθηκες την 25η Μαρτίου,  Μήτσο;
-Αμαλία στη Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: