25/3/15

Ζήτωσαν αι καταλήψεις

Οφείλω να συμφωνήσω με την εύκολη κατάληψη "Στο Κόκκινο" διότι μεταξύ άλλων:
-Ανεβάζει την ακροαματικότητά του.
-Μ’ αρέσει ν’ ακούω θέματα που έχω ξανακούει και διαβάσει άλλες 100 φορές.
-Είναι πολύ ωραίο να ενημερώνομαι από αντιεξουσιαστές για τις συνθήκες στις φυλακές τύπου Γ΄, γιατί μέχρι τώρα τα ίδια ακριβώς και πολλά πιο επιστημονικά και πιο προχωρημένα τα έχω μάθει μαζί με όλο τον κόσμο από άρθρα και συνεντεύξεις νομικών, οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί.
-Είναι σωστό να καταλαμβάνεται ο σταθμός που μετέδιδε πάντα τα αιτήματά τους, τώρα όμως αυτό γίνεται με το κύρος της κατάληψης και ακούω και θέσεις τους για το πώς πιστεύει καθένας τους ότι πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργεί η αναρχική κοινωνία. Περίπου όμως τώρα.
-Ακούω και πολιτικά ροκ ή χιπ-χοπ τραγούδια τα περισσότερα απαίσια μουσικά, αλλά δεν τα ήξερα.
-Οι μεταδόσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με φυλακισμένους, ειδικά οι ερωτήσεις-μαχαιριές που τους απηύθυναν οι σύντροφοί τους που κατείχαν τα μικρόφωνα του σταθμού, μου θύμισε τη φοβερή προεκλογική συνέντευξη-διάγγελμα Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ με τους δυο αμείλικτους δημοσιογράφους από τους οποίους ο τότε πρωθυπουργός έφαγε ακόμα και την αποφώνηση.
-Πάντα ήθελα ν’ ακούσω από πρώτο χέρι τους φυλακισμένους που ήξερα από τις ειδήσεις. Άθελά τους αποκάλυψαν με αυτή την ενέργεια ότι δεν πρόκειται για φοβερούς επαναστατικούς ηγέτες, αλλά για απλά καθημερινά παιδιά της γειτονιάς, χωρίς ιδιαίτερες άκρες, παιδιά που λένε μόνο όσα ήδη ξέρω από τα ΜΜΕ.
-Επιτέλους ομόνοια. Μίλησαν και άλλοι και από άλλες πόλεις, κανείς όμως δε διαφώνησε με κανέναν. Ο ένας "σύντροφε", συμπλήρωνε τον άλλο "ναι σύντροφε".
-Το ότι τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να κάνουν κατάληψη σε τόσους και τόσους καθεστωτικούς σταθμούς με χαροποιεί, γιατί βλέπω επιτέλους την εξουσία ν' αδυνατίζει.
-Αν αύριο καταλάβουν τον μνημονιακό Βήμα FM ζητώ συγνώμη, αλλά δεν θα τους ακούσω, είναι θέμα αρχής.
-Μπορούν όμως να καταλάβουν εύκολα τους αυτοδιαχειριζόμενους από εργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς, γιατί είναι πολύ ΣΥΡΙΖΑϊκοί, γλείφουν για να πάρουν άδεια. Πρώτο φυσικά να καταλάβουν τον ΝΕΤ των εργαζομένων της ΕΡΤ. Να τελειώνουμε με αυτά.

-Μια χάρη, αν γίνεται παιδιά, πηγαίνετε να κάνετε μια κατάληψη και στο σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έχω μια γηραιά γειτόνισσα που με πέθανε στο λιβάνι και στα λιβανιστήρια από εκεί. Είναι και κουφή και βάζει το ραδιόφωνο στο τέρμα.
-Νομίζω ότι θα ήταν επαναστατική πράξη να ζητάτε οικονομική ενίσχυση για τη μετάδοση συγκεκριμένων τραγουδιών, αλλά και διαφημιστικών σποτ, αρκεί να μην είναι κινητά τηλέφωνα, δεν αντέχω άλλο.
-Αν κρίνω από αυτό που άκουσα ελπίζω να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να μην πάρουν ποτέ την εξουσία οι αντιεξουσιαστές, γιατί θ’ αυξηθούν ραγδαία οι αυτοκτονίες, εξαιτίας του επιπέδου των ραδιοφωνικών προγραμμάτων που θα επιβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: