17/3/15

Στη θεσμοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Οι θεσμοϊκανοί διαμαρτύρονται που δεν θα πηγαίνουν σε υπουργεία, αλλά θα μένουν στα ξενοδοχεία κι εκεί θα δέχονται Έλληνες υπαλλήλους με οικονομικά στοιχεία.

Τι να πούμε; Έτσι είναι τώρα στην Ελλάδα. Ούτε οι τουρίστες επιτρέπεται να πηγαίνουν, όχι σε υπουργεία, αλλά ούτε σε κοντινά εστιατόρια.
Μπορούν να νοικιάσουν και σπίτι αν δεν τους αρέσουν τα ξενοδοχεία. Μπορούν να δίνουν ραντεβού για τις συναντήσεις τους με αρμόδιους σε καφετέριες, σε ταβέρνες, σε μπαράκια ή για πιο οικονομικά, σε πάρκα τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Μπορούμε να τους βάλουμε σε στρατώνες σε κρεβάτια αδειούχων και τις ενημερώσεις τους να τις κάνουν στα ΚΨΜ. Ή να φιλοξενούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα σε κελιά αδειούχων. Στη θεσμοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο πολλά έξοδα. Πρέπει να τα περιορίσουμε αρχίζοντας από τα δικά τους. Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν τη θέση μας.

Πάντως είναι προκατειλημμένοι εναντίον μας. Ναι; Οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους; Όλοι; Πόσοι όλοι κι όλοι είναι; Και αυτοί που δεν είχαν άκρες στις κυβερνήσεις – κυβερνητικούς πώς ζούσαν, αναρωτηθήκατε ποτέ; Βρείτε αυτούς τους όλους κι όλους και παρατήστε εμάς που δεν έχουμε μία.

Θυμίζουμε, δεν είναι αυθαίρετος και ανεξάρτητος ο Σόιμπλε. Υπουργός Οικονομικών είναι. Ό,τι λέει ο Σόιμπλε εκφράζει και την πολιτικά προϊστάμενή του καγκελάριο Μέρκελ, η οποία δεν τολμά να διαφωνήσει μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: