14/3/15

Ποτέ μη Τζημερώσει

Μπορείτε να με τα ακούτε κι εδώ – κι εδώ

Ν’ ανοίγεις πρωί τηλεόραση και να πέφτεις πάνω σε Τζήμερο που λέει τον Τσίπρα Χίτλερ. Και τα 'λεγα από χθες το βράδυ: «Ποτέ μη Τζημερώσει». Διάλεξα τη χειρότερη εποχή να κόψω το ποτό.

Σαμαράς: «Η πολλή δημοκρατία κάνει κακό στην οικονομία, δηλαδή στις τσέπες των Γερμανών επιχειρηματιών. Όχι τα φασισταριά, μ’ εκνευριάζουν τα δημοκραταριά του Τζήμερου, γιατί συμφωνούν μαζί μου χωρίς πρώτα να με ρωτήσουν».

Σε κατάληψη της Νομικής προχώρησαν επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν από ένα έως τρία μαθήματα. Ζητούν να τα δώσουν και να τα περάσουν σ’ εκατό δόσεις βήμα-βήμα FM..

Ο Σαμαράς βρίσκει ευκαιρία και δηλώνει: «Οφείλω να ομολογήσω σ’ εκατό δόσεις ότι παρέλαβα μια χώρα και παρέδωσα μια ώρα δύσκολη ή μια ώρα αρχύτερα, τις μπερδεύω. Πήρα μια παράταση από τη σημαία και παραδίδω τη χώρα ή την μια ώρα αρχύτερα, τη δύσκολη ώρα, σ’ εκατό δόσεις. Μέχρι να εξοφλήσω η Μέρκελ θα έχει ρίξει τον Τσίπρα και θα γλυτώσω τις τελευταίες δόσεις. Για τον Σόιμπλε δεν ξεχνάμε ότι κι ο άγριος φοβέρα θέλει. Εμείς όμως δεν του κάναμε αυτή τη χάρη. Όπως καταλάβατε παραμένω πολύ αισιόδοξος για το παρελθόν. Ξέρω πώς βλέπετε πιθανή επάνοδο εμού Σαμαρά μετρητοίς στην πρωθυπουργία: με κακό μάτι. Εγώ όμως έχω χρέος απέναντι στην ιστορία και θα το εκπληρώσω σ’ εκατό δόσεις. Γιατί στην αγορά αν δεν εκατοδώσεις δεν θα εκατοπάρεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: