2/3/15

Μάρτιονς Λιγκ

Θα συμπαθούσα τον Σόιμπλε αν άρχιζε να κινδυνολογεί απειλώντας ότι θα διώξει τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου από την Ευρώπη.

Ο καπιταλισμός Μαρξ ξεκίνησε με συσσώρευση πλούτου. Τώρα ένας καπιταλισμός ξεκίνησε με συσσώρευση χρέους. Όπως με τη δίαιτα δε χάναμε χρέος, έτσι με τη λιτότητα δε χάνουμε χρέος. Με Βαρουφάκεια τη λιτή ζωή χάνουμε χρόνο.

Παλιά σύντομο ανέκδοτο ήταν το «Αλβανός τουρίστας». Σήμερα έγινε και το «Έλληνας φοροσυλλέκτης».

Κάποτε πολιορκούσαν την Αθήνα για να πάρουν και να μη δώσουν. Τώρα την πολιορκούν για να μη δώσουν και να πάρουν.

Από τη δημιουργική λογιστική του Σημίτη περάσαμε στην δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη. Η αφραγκία μας πάντα ήταν δημιουργική, τα έργα της όμως μοιάζουν  σκυλάδικα της εθνικής οδού βαμμένα ξανθά και μουλιασμένα στο «λευκό ουίσκι», το φτηνό ρακί.

Σαμαράς και Βενιζέλος μας δείχνουν ότι δεν είναι ικανοί για κυβερνήτες, αλλά ούτε για αντιπολιτευόμενοι. Ο Σταυροθοδωρής το είπε από την αρχή: «Εγώ είμαι μόνο για κυβέρνηση».

Αν συμπαθείς ή αντιπαθείς τους μετανάστες στην Ελλάδα πολύ απλά απαίτησε να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στη Γερμανία. Να πέσει και λίγο γέλιο.

Ο ΝΔ Καραγκούνης αναρωτιέται φωναχτά, γιατί να ξαναφτιαχτεί η ΕΡΤ αφού υπάρχει ήδη δημόσια τηλεόραση-ραδιοφωνία; Εγώ άκουσα γιατί να φτιαχτεί ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αφού ήδη υπάρχει κερδοφόρα ΕΡΤ, αλλά δεν τον άκουσα να το λέει την εποχή του ξαφνικού μαύρου που είδαν και στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: