10/2/15

Αευρωγέφυρα

Για πρώτη φορά παρακολούθησε τόσος κόσμος προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει και στις ταινίες και στα ματς όταν περιμένουμε επεισόδια, ατύχημα και άλλα τέτοια. Όμως κωλοτούμπα δεν είδαμε. Κάποιοι θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω. Και ποιες ήταν οι φάσεις του παιχνιδιού;

Μοναδική πετυχημένη προσπάθεια του Σαμαρά ήταν: «Ο Βαρουφάκης ζητά από τους δανειστάς πρόγραμμα γέφυρα ή γιοφύρι της Άρτας; Πώς τα λέω ο μαλάκας γαμώ το κεφάλι μου!... » (Ο Βενιζέλος είπε ότι είναι η γέφυρα των στεναγμών)
 
Ο Βενιζέλος είπε ότι έχει καλή διάθεση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια. Δεν θα έχει καλή διάθεση όμως μετά τη σύστασή της.   

Καλύτερη φάση ήταν μια κρίση σοβαρότητας της ΝΔ: «Κανονίστε μην αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε θα έχουμε ξανά στο κεφάλι μας τύπους σαν τον Βενιζέλο ή, ακόμα χειρότερα, τους Ποτάμηδες».

Από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δε βλέπουν πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις φιλολαϊκές ρυθμίσεις. Μα αν έβλεπαν πού θα βρουν λεφτά δεν θα ήταν τώρα αντιπολίτευση. Αυτό που κάνει τον κόσμο ν’ απορεί όμως είναι πώς γίνεται να παίζει άμυνα η αντιπολίτευση. Άμυνα κρατάει αυτός που κερδίζει, όχι αυτός που χάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: