10/2/15

Σκουπίδια κάτω απ' το χάλι

Ποιος (δεν) το είπε αυτό; «Δε μας ενδιαφέρει η διαφθορά στη Γερμανία γιατί ο Γκαίτε είπε ότι πρέπει πρώτα να καθαρίζουμε τις αυλές μας. Θα καθαρίσουμε, λοιπόν πρώτα την Ελλάδα που θεωρούμε αυλή μας και μετά βλέπουμε για σπίτι μας».

Ο Σόι-μπλε εκτός από «δεινός» γνώστης Γκαίτε ζμπρώχνει και την Ομηρική του επι-δεξιότητα: «Κρατάμε σε ομηρία όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με λύτρα την εθνική τους ανεξαρτησία. Δηλαδή θα τις απελευθερώσουμε οικονομικά μόνο αν τις κατακτήσουμε. Όμως η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση στην Ελλάδα πνέει Δούρειο άνεμο για τους εναντίον μας Ευρωπαίους. Ο Τσίπρας είναι ο Ούριος Ίππος για την κυριαρχία μας. Έχει δηλαδή και ουρά, τις άλλες αντιγερμανικές κυβερνήσεις που έρχονται και σε άλλες χώρες».

Αλλαγή εδώ κι Ευρώπη. Μετά από κάθε διαπραγμάτευση όλοι οι συμμετέχοντες κάτι κέρδισαν, κάτι έχασαν. Από μια διαπραγμάτευση ποιος θα βγει μόνο κερδισμένος; Εκείνος που δεν διαπραγματευόταν. Η Μέρκελ για την επιβολή της ανόητης πολιτικής λιτότητας στις άλλες χώρες χρειαζόταν μια έστω κυβέρνηση που θα λέει σε όλα ναι. Άρα η πρόθεση και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί ανοίγει την πόρτα για κατάρρευση της στρατηγικής Μέρκελ. Αν οι Γερμανοί κυβερνώντες ιστορικά δεν υποχωρούν μέχρι τελικής τους πτώσης καλά να πάθουν.

Στις λίστες ληστών της εφορίας παίζει και η λίστα του Μονακό. Στη Λίτσα Λαγκάρντ φιγουράρει και το όνομα του Τράγκα με τους απλήρωτους υπαλλήλους. Στις εκατό λίστες με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό, άξαφνους αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο και αλλού, ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής σε λιμάνια ξένα κ.τ.λ. στα εκατό ξεχρεώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: