6/2/15

Ούτε Σαμαράς στον κόρφο σου

Ο Χίτλερ δε ζήτησε συνθηκολόγηση ούτε όταν οι Σοβιετικοί έμπαιναν στο Βερολίνο. Η Γερμανοί που κυβερνούν σίγουρα δεν υποχωρούν ποτέ. Δεν το επιζητεί άλλωστε κανείς αυτό. Για παράδειγμα με την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αν υποχωρήσει η Μέρκελ θα μειωθεί η λιτότητα. Αν δεν υποχωρήσει θ' αλλάξει πορεία η Ευρώπη, θα χάσει την ηγεμονία και θα τσακιστεί η λιτότητα. Ο χρόνος όταν είναι με τους Γερμανούς τελειώνει απότομα.

Ως Γερμανός ηγέτης και ακροδεξιός δεν υποχωρεί ούτε ο Αντωνάκεν. Η ΝΔ ψώνισε από σβέρκο με τον Σαμαρά. Με την ακροδεξιά στροφή του στην πιο λαϊκίστικη εκδοχή με Βούλτεψη, Ντινόπουλο Γεωργιάδη, εμπνευστή Λαζαρίδη, εκτελεστή Μουρούτη, εμφυλιοπολεμάρχη Βορίδη και άλλα τέτοια παιδιά, κατάφερε να πείσει μόνο τους φανατικούς που δεν θα εγκαταλείψουν τη ΝΔ ποτέ. Έδιωξε τους κεντρώους ψηφοφόρους της και δικαίωσε όσους επέλεξαν τους χρυσαβγάδες.

Προεκλογικά το κλου ήταν ο προπέτης τραπεζικός υπουργός Οικονομικών Χαρδούβελης, επιλογή του Σαμαρά  κι αυτός ο Σημιτικός που έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους υπαλλήλους της τρόικας ότι αν επανακλεγεί ο Σαμαράς θα κάνει τις απολύσεις των 100 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που υποσχέθηκε σ' αυτούς και όχι στον λαό του οποίου ζητούσε την ψήφο, ότι θα μειώσει κι άλλο τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου, θα απελευθερώσει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα ξεπουλήσουν τα πάντα κάτω από το κόστος.

Ο τύπος αυτός -όπως και ο Σαμαράς- δεν σκέφτηκε ότι δεν ήταν ανάγκη να το στείλει και αν διαρρεύσει κάτι τέτοιο, που δεν είναι και δύσκολο όπως αποδείχτηκε, η καταστροφή θα είναι τεράστια.

Με άτομα σαν το Σαμαρά θα συνεχίσει η ΝΔ, γιατί αυτά ισχύουν για την επιλογή δικτάτορα: σου κάνει τις χάρες, αλλά όταν θες να τον ξαποστείλεις δε μπορείς.

Ναι, το μόνο που κατάφερε ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός είναι να μείνει πρόεδρος της ΝΔ. Αλλιώς δεν είχε λόγο να επισπεύσει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι τον Μάρτιο θα είχαμε την ίδια κυβέρνηση, με άλλον όμως πιθανώς πρόεδρο. Τώρα ο Σαμαράς ακάθεκτος θα καλουπώσει την απομόνωση της ΝΔ στο πλαίσιο του ΚΚΕ. Σταθερό ποσοστό και σίγουρο. Το αν είναι μικρό για την ιστορία μας δεν έχει καμία σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: