30/1/15

Σαμαράχ

Αλήθεια, στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το δάνειο με ποιον είναι ο Σαμαράς; Με το δάνειο φυσικά, που του δίνει κουράγιο. Μόνο αυτός και ο Μπένι και ο Σταύρος της αχτύπητης τριάδας το λένε βιώσιμο. Οι άλλοι το θάψανε.

Έρχονται Σουλτς, Ντάϊσελμπλουμ, βολιδοσκοπούν τις προθέσεις της κυβέρνησης για να δουν τι θα πουν στη Μέρκελ, ρίχνουν και μια βόλτα από Βενιζέλο και Ποτάμι να τους επιστήσουν την προσοχή, μην αφήσουν τον κοινό εχθρό να πάρει και τα σώβρακα.

Δε μας χέζεις, ρε Σουλτς, που θα μας πεις και με ποιον έπρεπε κατά τη γνώμη σου να συμμαχήσει ο Τσίπρας! Σε ρώτησε κανείς;

-Τι σημαίνει εΝΔαδε κείται;
-Για μένα αΝΔιάφορο.

Εγώ είμαι κλασικός δεξιός. Χτυπάω κουδούνι. Αν ούτε τώρα δεν καταφέρουμε να διώξουμε τον Σαμαρά από τα κεφάλια όλων μας, τότε χαρίζουμε στον Τσίπρα μια εικοσαετία.

Προσοχή, με τον Τσίπρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη Μέρκελ.

Αν κάποιος του ΚΚΕ αισθανθεί χαρά που έφυγαν Σαμαράς-Βενιζέλος από την κυβέρνηση πρέπει να μετανοήσει, να νηστέψει 10 μέρες και κάθε βράδυ να προσεύχεται στον Κουτσούμπα και να ζητά συγχώρεση;

Ο Βενιζέλος μένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά τις Απόκριες, μέχρι και μετά το Πάσχα. Η ιστορία της διαδοχής επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Πόσο κοντά είναι κάποτε να συζητιέται διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Γιώργο Γεννηματά και τώρα να συζητιέται η διαδοχή ποιου; Του Βενιζέλου από την κόρη του Γεννηματά. Έλεος ζητά η ιστορία.

Η ΝΔ μοιάζει με τον Παναθηναϊκό που χθες έχασε στην έδρα του από την Ξάνθη και αποκλείστηκε από το κύπελλο.

Εμείς οι πλούσιοι θα πληρώνουμε και φόρους σαν τον τελευταίο παρακατιανό που ο ίδιος φταίει που έμεινε φτωχός; Σε λίγο θα απαιτούν να παντρεύουμε τα παιδιά μας με παιδιά ταπεινών και καταφρονεμένων. Αυτό είναι το δυσάρεστο φινάλε της υπέροχης για μας μετεμφυλιακής ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας. Εκεί οι πλούσιοι γονείς ρόλοι συμβιβάζονταν. Εμείς οι αληθινοί ποτέ.

Τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον πρωθυπουργό απευθύνονται στον ελληνικό λαό που κατάφερε να ξεπεράσει τις φοβίες του και τον Τράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: