5/1/15

Λευτεριά στο ευρώ

Αντώνης παραμύθας Σπίθας
ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ
Δεν προβλέπεται από συνθήκη της Λισαβόνας Αχερουσία έξοδος από το ευρώ.
ΤΗΛΕ-ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεν δέχομαι τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Τσίπρα για να μην του στερήσω την αυτοδυναμία και κινδυνεύσει κατόπιν η χώρα μας με ακυβερνησία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Ως αριστερός ΠΑΣΟΚΤζής, ανάμεσα στον Γιώργο και τον Βαγγέλη σαφώς κλίνω υπέρ του Τσίπρα.
-Εγώ ως μνημονιακός ΠΑΣΟΚτζής,  ανάμεσα σε Γιώργο και Βαγγέλη προτιμώ τον Σαμαρά.
ΜΠΕΝΙ
«Εμείς ήμασταν η δύναμη σταθερότητας και εμείς θα είμαστε και την επομένη των εκλογών»
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ…
…με την κατάληξη της βαρυσήμαντης αυτή δήλωσης. Το ΠΑΣΟΚ του Μπένι θα είναι σταθερά εκτός Βουλής την επομένη των εκλογών, κάτι που θα ηρεμήσει λίγο τον κόσμο.
ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΟΣ
Θα βοηθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Θα δίνει οδηγίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ή από τα θεωρεία της Βουλής.
ΚΑΤΡΑΜΤΖΑΦΕΡΗΣ
-Θα σας φιάξω και γιοφύρια, θα σας φιάξω και ποτάμια. Και σχολεία θα σας χτίσω και παιδιά θα σας κάνω. Θα σας φιάξω και οφσόρ.
-Θα σε σάξουμε κι εσένα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ
Ο Κατραμτζαφέρης πρωτοπόρος. Ακολούθησε ο Κουβέλης κι ετοιμάζεται ο Βενιζέλος.
25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ…
…τα Φώτα και οι θερισμοί
Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Τ’ ΑΨΗΛΟ…
… πέ-ε-ε-ε-τρά, κεφάλι μην του σπάσει / κι ο νοικοκύρης του ΠΑΣΟΚ / χίλια κιλά να φτάσει.
ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεν κάνουμε ψυχρό πόλεμο. Το τείχος του Βερολίνου χτίστηκε για να μη φεύγουν πολίτες. Το δικό μας τείχος του Έβρου το φτιάξαμε για να μη μπαίνουν.
ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥ ΜΠΙ;
Βάλαμε τις εκλογές 25 Ιανουαρίου που θα τους έχουν τελειώσει τα λεφτά από μισθούς και συντάξεις και θα θυμούνται ότι είναι λίγα γιατί τους περικόψαμε το γκώλο. Αν κάναμε τις εκλογές αρχές Φεβρουαρίου όμως θα θυμόντουσαν καλύτερα που τους τα ξανακόψαμε τα ήπατα.
ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΟΚ
Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε σε προεκλογική ομιλία του στη Θράκη ότι δεν θέλει ν’ ασφαλίζουμε τους μετανάστες. Γιατί δεν το έλεγε τόσα χρόνια και τους κολλούσαμε ένσημα και πληρώναμε και τα ταμεία; Θα είχαν κλείσει και τα ασφαλιστικά ταμεία και θα είχαμε ησυχάσει όλοι, γιατί θα είχαν πεθάνει από την πείνα οι συνταξιούχοι.
ΛΑΘΡΟ
Ναι, μιλούσε για τους «λαθρο»μετανάστες, που κατά τη γνώμη του δεν πρέπει ν’ ασφαλίζουμε. Μα, αν τους είχαμε δηλωμένους στο ΙΚΑ δεν θα ήταν «λαθρο», αλλά νόμιμοι μετανάστες. Χώρια που οι «εισαγωγείς» ανθρώπων ποντάρουν στη μαύρη εργασία, αλλιώς πού θα τους «πουλήσουν»; Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν κλανιές και βρωμάει ο τόπος; Αυτός ο τύπος ή για πολύ μαλάκες μας έχει ή πολύ μαλάκας είναι ο ίδιος. Φοβάμαι ότι ισχύει το δεύτερο, οπότε εμείς που τον ανεχτήκαμε τόσο καιρό πρωθυπουργό είμαστε κάτι χειρότερο και από αυτόν. Ας κάνουμε τώρα αυτό που δεν τολμήσαμε το 1974. Αν δεν σ’ αρέσει στο σύστημα μην του κάνεις τη χάρη. Ψήφισε εναντίον του. Του αξίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: