13/1/15

ΣΥΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΠΙΣΩΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από 15/7/2010
Πολλά λεφτά παίρνεις από τους πολλούς, πολλά λεφτά δίνεις στους λίγους.

Πολλά λεφτά δεν είναι δυνατόν να έχουν οι πολλοί, αλλά μόνο οι λίγοι.

Οικονομική Δικαιοσύνη: Πολλά λεφτά έχουν οι πολλοί, όλοι μαζί. Πολλά λεφτά έχουν και οι λίγοι, αλλά ο καθένας ξεχωριστά.

Η αλήθεια είναι μία: υπάρχουν πολλές αλήθειες, λεφτά δεν υπάρχουνε.

Μόνο οι νομοταγείς φορολογούμενοι καλούνται να σώσουν τα κρατικά ταμεία πληρώνοντας κι άλλους φόρους, γιατί οι μη νομοταγείς φορολογούμενοι είναι τομάρια και κλέβουν ως νομοσταγείς.

Πού να τρέχουμε τώρα να βρίσκουμε όσους φοροδιαφεύγουν ή φοροκλέβουν! Αφού έχουμε έτοιμους τους καλούς πολίτες, τους πάντα πρόθυμους να πληρώνουν.

Στον αγώνα μας για εξοικονόμηση ενέργειας, μη βγάζετε το χέρι από την τσέπη. Θα χρειαστεί να το ξαναβάλετε.

Ε, ρε κόλπα! Ξυπνάει το κράτος και μαζεύει λεφτά, όχι όμως από αυτούς που του τα χρωστάνε.

Αυτός που χρωστάει δεν έχει λόγο να σου δώσει, γιατί εσύ τον έχεις ανάγκη, άρα μπορεί να σε πατάει κάτω. Ουκ αν λάβεις παρά του μη δίδοντος. Μόνο παρά του μη έχοντος.

Ταμειακή αρχή και τέλος –του- Αλογοσκούφη: «Πολλά λεφτά παίρνεις από τους πολλούς». Δηλαδή από τους φτωχούς και νομοταγείς-φοροταγείς.

Εννιακόσιους ενενήντα μεγαλοοφειλέτες, που διαθέτουν από μια –δυο βίλες σε Σαντορίνη και Μύκονο, "τσάκωσε" η εφορία. «Σιγά το πράγμα» το νέο σουξέ του Καρρά. Έλα μου, ντε! Ούτε 1000 δεν είναι...

Άμα πληρώσει κανείς αυτά που χρωστάει σφύρα μου.

Σφύριξα κι έληξε το νέο δάνειο του Κιάμου.

Λέμε άλλα λόγια τραγουδιόμαστε για να μην τσαντιζόμαστε.

Ναι, ναι, θα τους πάρει τις βίλες η εφορία για να κάνει κι αυτή διακοπές. Η πολλή εξιχνίαση φοροκλεπτών την κούρασε την εφορία μας. Τσίμπησε η εφορία χίλιους παρά 10 μεγαλοοφειλέτες Μύκονο και Σαντορίνη, μαυρισμένοι πιγκουΐνοι. Τους τσίμπησε για να ξυπνήσουν και όπου φύγει-φύγει. Άμα αυτό το τσίμπημα αποθαρρύνει τους επόμενους να μου τρυπήσεις τη μύτη.

Γεια σας και σας εύχομαι χίλια συγνώμια, προσοχή στα στραβοδρόμια. Τα έχω όλα γραμμένα στην οφσόρυ της γυναίκας μου, αλλά για να μη με πιάσουν θα την κάνω κι αυτή υπεράκτια εταίρα. Κοντά έπεσα, αλλα΄έπεσα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: