9/12/14

Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας


Όχι αυτός, ο άλλος
Ο Σταύρος Δήμας κομματικά έφτασε μέχρι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Πολιτικά δεν έφτασε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πολιτειακά δεν έχει λόγο να ελπίζει για αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΔΕΙΛΑ ΔΗΜΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ
Δειλά Δήμα σπρώχνουν. Δηλαδή μας σπρώχνουν.
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ...
...με τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σταύρος ανήκει στον Θεοδωράκη και το Δήμας στον Πύρρο.
ΠΥΡ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Δήμας υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι ο Πύρρος, ο Σταύρος Δήμας. Σταύρρειος νίκη.
ΚΑΚΗ ΨΑΡΙά
Ο Ψαριανός δεν χρηματίζεται, γιατί κανείς δεν θα διακινδυνεύσει να του δώσει λεφτά. Όλοι τον έχουν ικανό να τα πάρει και να μην ψηφίσει.
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΠΑΛΙ
Τελικά οι πρόωρες εκλογές ήταν προεδρικές.
ΤΟΥΒΛΕΨΗ
Ποιος είναι αυτός ο Εξαπίνης που ισχυρίζεται ότι τον πιάσαμε που θα εκλέξουμε πρόεδρο; Δεν θα είναι αργά, γιατί θα είναι στις 29 Δεκεμβρίου, πριν καν τα Χριστούγεννα. Ούτε νωρίς θα είναι, ίσα-ίσα θα είναι πριν την Πρωτοχρονιά. Ο ΣΥΡΙΖΑς θα κατάφερνε να βγάλει πρόεδρο μετά τις Απόκριες. Και πριν το Πάσχα.
F – Ni – DIAS - MOSS
Ο Αντωνάκης έμαθε πώς θα μπει στο Μαξίμου, αλλά δε ρώτησε πώς θα βγει από κει αξιοπρεπώς. Ακόμα και ο ΓΑΠ κατάφερε αφού έφυγε κακήν-κακώς από την πρωθυπουργία να κάνει ακριβά αμειβόμενες διαλέξεις παγκοσμίως.
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αντωνάκης δεν έχει χιούμορ, αλλά προσφέρει άπλετο γέλιο. Αν δεν το πληρώναμε ακριβά θα ήταν όλα καλύτερα.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Τελικά ο Σαμαράς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε καν την καταστροφή της Ελλάδας.
ΙΣΟΠΑΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΗΤΤΑ
Αν ο Σαμαράς καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα το χαρεί, γιατί θα το πανηγυρίζει από μέσα του και ο Τσίπρας, που έτσι δε θα μπλέξει με υπογραφή ή όχι μνημονίου και θα τον περιμένει στις τακτικές εκλογές του 2016 μια βαρβάτη αυτοδυναμία που θα αναγκάζει τη Μέρκελ σε υποχωρήσεις.
ΜΗ ΓΚΖΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
Γεια σου, Παπούλια και να (μη) μας (υπο)γράφεις.
ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;
Η Μενεγάκη αντιστέκεται και τάσσεται κι αυτή εναντίον του Σαμαρά. Εντός των ημερών αναμένεται να ξαναδιατυπώσει την ιστορική της ρήση «Ευτυχές ο νέος έτος», αντιγράφοντας τον πρώτο τίτλο της (εφημερίδας) Αυγής 9/12.
SOME ARE US
Ο Σαμαράς θα είναι ο πρώτος νεοφιλελές χουντικός που φεύγει με εκλογές. Ο πιο συγγενής του πολιτικά, ο Πινοσέτ της Χιλής έφυγε και πήρε πολιτική ασυλία πριν τις εκλογές.
SIM IT IS
Ο Σημίτης, δεν ήταν χουντικός, αλλά δεν ήταν και ηλίθιος να χάσει τις εκλογές. Έβαλε τον ΓΑΠ να το κάνει. Αλλά και ο ΓΑΠ φέρθηκε πιο έξυπνα από τον Σαμαρά κι έβαλε τον Βενιζέλο να καταποντιστεί στις πρώτες εκλογές του 2012.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ο γέρος Καραμανλής φρόντισε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και έβαλε τον Γ. Ράλλη να φάει τα μούτρα του από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1981. Ο Ράλλης δεν ήταν βλάκας, ίσα-ίσα κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός έστω για κάποιους μήνες, χωρίς να χρεωθεί κυβερνητική πολιτική.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΙ
Ο Καραμανλής ο νεώτερος έχασε μεν μετά από εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος, αλλά δεν καταποντίστηκε.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΑΣ
Το πόσο βλάκας είναι ο Σαμαράς μπορεί έγκυρα να το εκτιμήσει ο επίτιμος Μητσοτάκης, αλλά δεν το συμφέρει να το δημοσιοποιήσει, γιατί αυτός τον ανέδειξε και το πλήρωσε με την πρωθυπουργία του.
ΚΙ ΑΠ’ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΡΕΜΕΣΑΙ
Ο Σαμαράς δεν θα μείνει στην ιστορία ούτε ως βλάκας, ούτε ως ηλίθιος ή πολιτικά ανίκανος, καταστροφέας, χείριστη επιλογή, κατιμάς, μούφα κ.τ.λ. Θα προσφέρει στην ιστορία κατηγορία προς αποφυγήν: «Σαμαράς είσαι και φαίνεσαι».

Υ.Γ.
Κι απ’ το βόθρο πλένεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: