7/12/14

Τσανακογλείφτες ξένων




Από 11/10/2008
Μάθαμε πως η «ικανότατη» Ντόρα Μπακογιάννη (Μητσοτάκη) δεν κατάφερε ως υπουργός Εξωτερικών ούτε να καταργήσουν οι ΗΠΑ τη βίζα για τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να τις επισκεφθούν.

Μπράβο! Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μαζί κι ο ψωριάρης χώρια. Έχουμε την πιο αμερικανόφιλη Ελληνίδα στη θέση αυτή και οι Αμερικάνοι κάνουνε ό,τι γουστάρουνε στη χώρα μας. Αντίποινα; Κόνξες; Απειλές; Ό,τι γουστάρεις κάνε αφέντη μου.

Στην Ψωροκώσταινα υπάρχει από αιώνων η δουλική πρακτική δελφίνων: όποιος έχει ηγετικές βλέψεις και καταφέρει να αναδειχθεί σε υπουργό εξωτερικών (ή και όχι) ξεκινά και πλασάρει στον τύπο συναντήσεις του με ηγέτες άλλων χωρών.



Δηλαδή με έξοδα δικά μας κάνει το κομμάτι του στις «Μεγάλες Δυνάμεις». Οι αφελείς θα πουν «Πήρε την έγκριση των Αμερικάνων για να ηγηθεί του κόμματός του». Οι ίδιοι οι δελφίνοι θ’ αφήσουν να εννοηθεί ότι θα είναι καλοί πρωθυπουργοί γιατί έχουν άκρες στο εξωτερικό.

Στην πραγματικότητα οι «ξένες δυνάμεις» έχουν σπουδαιότερα πράγματα να σκέφτονται. Δεν τους καίγεται καρφί ποιος θα είναι αρχηγός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

Πάνε οι εποχές που ο Ελευθέριος Βενιζέλος έπαιρνε την άδεια των Εγγλέζων για να εξασφαλιστεί η κυριαρχία τους στην Εγγύς Ανατολή αδιαφορώντας πλήρως αν επίκειται ή όχι η μικρασιατική καταστροφή. Όσο για το ενδιαφέρον διακεκριμένων ομογενών μας για το καλό της χώρας μας το είδαμε με τον Άγκνιου (πρώην Αναγνωστόπουλος) και τη Χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: