1/12/14

Ή Ντόρα ή ποτέ

Κάποιοι προβληματίζονται αν θα ψηφίσει η Βουλή το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο, που θα μείνει στην ιστορία ως τρίτο μνημόνιο. Σιγά μην και δεν ψηφιστεί κι αυτό. Ποιος δε θέλει να κρατήσει έστω και μια μέρα ακόμα τη βουλευτική του θέση που δεν θα ξαναδεί ούτε με κιάλια ποτέ πια; Αλλά ακόμα και όσοι σίγουρα θα επανεκλεγούν δεν το διακινδυνεύουν.

Κάποιοι δεν είναι τόσο ευφυείς ώστε να το κάνουν αν και τους συμφέρει.

Η Ντόρα έδειξε τη μαγκιά της λέγοντας την ώρα που ψήφιζε το δεύτερο μνημόνιο ότι είναι το τελευταίο που ψηφίζει. Αν ψηφίσει και το επόμενο δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα του πατέρα της. Θα χάσει την ευκαιρία να ρίξει τον Σαμαρά υπέρ της ιδίας που θα τον διαδεχθεί, όπως νομίζει ότι θα γίνει, αλλά έτσι όπως το πηγαίνει ακόμα και να ανέβει στη θέση του προέδρου της ΝΔ, θα την έχει φτάσει ο Σαμαράς κάτω από 20%.

Βέβαια, δεν είναι απίθανο να ισχύει αυτό που φαίνεται πως πιστεύουν τροϊκανοί. Ότι δηλαδή οι Έλληνες είναι τόσο χέστες που αν πριν τις επόμενες εκλογές τους απειλήσεις με έξοδο από το ευρώ, χρεοκοπία και τέτοιες πίπες, είναι ικανοί να ξαναβγάλουν τον Σαμαρά πρωθυπουργό. Δεν ξέρουν καν ότι η χρεοκοπία είναι υπέρ τους και ότι πολλοί επιχειρηματίες παλεύουν να το πετύχουν αυτό σε κάποιο δικαστήριο, μπας και σώσουν την περιουσία τους. Αλλά από ηλίθιους τι να περιμένεις; Μόνο να κάνουν χάρες στην κυβέρνηση δηλαδή στην τρόικα.

Σας πειράζει στο στομάχι ή όχι, αυτή είναι η αλήθεια.

Και μη σας φανεί παράξενο αν όντως καταφέρει ο Σαμαράς να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε αν δείτε και τρίτο κόμμα στην κυβέρνηση. Ακόμα και το κόμμα-φάντασμα του Σταύρου και κυρ-Σταύρου Θεοδωράκη μπορεί να «μπει» στην πολιτική αυτή παρτούζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: