25/12/14

Καλά ΧριστούΔημα

Οι άνθρωποι από το καλό σίδερο δεν κάνουν καρφιά. Οι θεοί από τους καλούς ανθρώπους δεν κάνουν φασίστες.

-Ακόμα να βγει Δήμας πρόεδρος;
-Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο.

Ψηφίζω πρώτη φορά Δήμα είναι χάρη. Τη δεύτερη φορά είναι κανόνας και την τρίτη μαλακία. Μετά την τρίτη αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας η χώρα δε γυρίζει σελίδα. Σκίζει σελίδα.

Ο Μητσοτάκης ματαίως βαράει το σαμάρι ν’ ακούσει ο γάιδαρος. Ακόμα και οι δανειστές παραδέχονται ότι η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν λανθασμένη, αντιπαραγωγική πολιτική. Για να μη φάγει ο γάτος το ψωμί, τρώει ο ποντικός τα ρούχα. Μέσα σ’ αυτά ο Αντώνης ατενίζει με αισιοδοξία το παρελθόν. Νομίζει ότι είναι ηγέτης. Αλί απ’ τον Αλή που ’χασε τ’ άλογο και πιλαλεί. Η κατάντια του με τις ψήφους των δύο ναζιστών αποδεικνύει ότι όποιος διάβολο αγόρασε, διάβολο πουλάει. Η περίπτωση Σαμαρά επιβεβαιώνει την σοφή κουβέντα ότι πίσω από κάθε άχρηστο υπάρχουν κι άλλοι άχρηστοι. Όσα φέρνει η κάλπη δεν τα φέρνει ο χρόνος. Τι να γίνει, ο Σαμαράς ψάχνει να βρει κάλαθο αχρήστων να κρυφτεί. Η Μέρκελ ό,τι μπορεί, ο ελληνικός λαός ό,τι θέλει.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Ο κυρ Αντώνης πάει καιρός που ζούσε στο Μαξίμ’ / με ένα στυλίστα, ένα φασίστα / και μια καταστροφή μ’.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι βαθιά επενδυτική και υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Μας φτιάχνει και Ποτάμια. Όμως, πρώην σύντροφε του Κουτσούμπα, Σάλα κι αν στόλισες το γάιδαρο, γι’ άλογο δεν περνιέται.

Ο Δήμας είπε ότι δε θέλει ψήφους χρυσαβγάδων, όταν ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος είπε ότι δεν τον ψηφίζει. Έκλασ’ η νύφη και σχόλασεν ο γάμος. Βάψανε την ψήφο υπέρ του Δήμα, της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, προσφορά υπέρ της Δημοκρατίας, λες και τους χρειάζεται.

ΕΠΕΣΑ ΑΠ’ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΝΟΥ
Τι λε, ρε παιδί μου; Ο Αλεπούδης βούτηξε στο Ποτάμι; Κωστής Παλαμάς κι εμάς. Η κότα όταν έρθει το αβγό στον κώλο της ψάχνει για φωλιά. Αλεπούδη, μη μετράς το βάθος του ποταμού και με τα δύο πόδια.

Ο Καραϊβάζ θ' αντενίζει ιπτάμενους αναρχικούς καλικάτζαρους που πετούν στους αστυνομικούς από ταράτσες φλεγόμενες καβαλίνες και βουδιές, περιττώματα βοδιών. Όταν βλέπω τη Σοφία Τούβλεψη στην τηλεόραση θεωρώ ότι ακόμα και της γυναίκας μου είναι καλό το μαλλί.

Αυτός που λέει ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να διακόπτει αυτόν που το κάνει, αλλά άμα το 'χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες...
-Εντάξει, θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα κάνει αυτά που λέει;
-Ποια συγκεκριμένα εννοείς;
-Ε;
-Πρώτα φάε και μετά κλάσε.

Η καλύτερη στιγμή να ψηφίσεις σωστά είναι η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.

Ο Βενιζέλος διέλυσε το κόμμα του. Η γάτα πούλησε το σπίτι της για ν’ αγοράσει ψάρια. Στο ΠΑΣΟΚ δε μετρούν πια αυτά που χάθηκαν, αλλά που έμειναν. Ο ΓΑΠ πηγαίνει αμέτρητος. Τον συμβουλεύουν να μην κάνει κόμμα. «Μαλακία βαράς επειδή δε γαμάς ή επειδή κάποτε γάμησες». Και στις δύο περιπτώσεις ,μια μαλακία θα είναι. Με τις κάλπες μπρος του ο Βενιζέλος ξέρει ότι οδεύει προς τις φυλακές, χωρίς παράπονο όμως, γιατί κάλλιο ένα χρόνο κόκορας παρά σαράντα κότα.

Κι ο εναπομείνας ΠΑΣΟΚΤζής δε θέλει την αριστερά στην κυβέρνηση. Παραμένει στο πλευρό των πλουσίων με το μνημόνιο το χέρι. Μητ’ ο σκύλος τρώει τ’ άχυρο μήτε τον γάιδαρο αφήνει. Όμως ο πεινασμένος γάιδαρος, ξυλιές δε λογαριάζει. Οι πλούσιοι λένε ότι με Σαμαρά έρχεται ανάπτυξη. Αρχόντου λόγος και πορδές γαϊδάρου, ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: